Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κυκλώματα εκβιαστών «φρενάρουν» την ανάπτυξη απειλώντας και εκβιάζοντας ακόμη και κρατικούς λειτουργούς


Παρέμβαση Αυγενάκη προς Αθανασίου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς...
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προχώρησε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα εκβιαστών στο Λασίθι που εκβίαζε επιχειρηματίες προκειμένου να μην προβούν σε επενδύσεις τόσο σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όσο και σε επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και οι οποίοι προέβησαν σε απειλές σε βάρος του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεώργιο Δεικτάκη.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λ. Αυγενάκης αφού παραθέτει τα περιστατικά, τονίζει ότι: «στην χειμαζόμενη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και για την ανάκαμψη της Εθνικής μας Οικονομίας, μόνη διέξοδος αποτελεί η προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο να τηρείται η νομοθεσία σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και απ’ την άλλη μεριά κυκλώματα εκβιαστών που υποσκάπτουν κάθε επενδυτική προσπάθεια εκβιάζοντας και απειλώντας ακόμα και κρατικούς λειτουργούς να διερευνηθούν και να τιμωρηθούν με παραδειγματικό τρόπο».

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά ενέργειες για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών και την εφαρμογή του νόμου, ειδικά στην περίπτωση που εκβιάζονται κρατικοί λειτουργοί, ο ρόλος και η δράση των οποίων πρέπει να διέπεται από τη νομιμότητα που προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και να προστατεύεται από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...