Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για ενίσχυση της Δημοκρατικής Συνείδησης των Νέων της Πατρίδας μας.

Την αναγκαιότητα του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας εξέφρασε με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με θέμα : «Οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος βασικών ικανοτήτων «Πολιτειακή Παιδεία» της Α΄ τάξης ημερησίων ΕΠΑ.Λ.» αναφερει:
«Σκοπός του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος «Πολιτειακή Παιδεία» είναι η δημιουργία υπεύθυνων ενημερωμένων ενεργών δημοκρατικών πολιτών, ως προϋπόθεση για την επιβίωση και την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Συνεπώς, εκπληρώνει στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας και εξυπηρετεί θεμελιώδη αποστολή του Σχολείου.

Η «Πολιτειακή Παιδεία» αποσκοπεί οι μαθητές να αποκτήσουν Παιδεία Δημοκρατικού Πολίτη και πολιτικό εγγραμματισμό. Ειδικότερα, συμβάλλει στο να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την οργάνωση και τη λειτουργία της πολιτείας και να αναπτύξουν πολιτική σκέψη και πολιτική συνείδηση, πολιτικές αρετές, στάσεις, συμπεριφορές, αρχές, αξίες και ικανότητες, που θα τους βοηθήσουν να συμμετέχουν ενεργά, δημιουργικά και εποικοδομητικά στο κοινωνικό-πολιτικό «γίγνεσθαι», ως ελεύθεροι και υπεύθυνοι  πολίτες.

Η αποτελεσματική διδασκαλία του περιεχομένου του μαθήματος και των εννοιών αυτού μπορεί να επιτευχθεί μόνο ως μάθημα διδασκόμενο αυτοτελώς και με σαφήνεια ως προ το αντικείμενο του και φυσικά μόνο από τους καθηγητές του κλάδου ΠΕ 13, - Νομικών και Πολιτικών Επιστημών οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο

Ερωτασθε τι προτιθεται να πραξει το υπουργειο προς την κατευθυνση αυτη?
Αθηνα 27/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...