Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αποκάλυψη: Δεν θα χαρακτηριστεί πυρόπληκτη η Μεσσαρά - Δεν ολοκλήρωσε το φάκελο η Περιφέρεια


Ενώ οι κάτοικοι της Μεσσαράς και κυρίως των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την καταστροφική πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου, περιμένουν τον χαρακτηρισμό της περιοχής σε πυρόπληκτη... όπως έγινε με τη Βιάννο πριν από έναν χρόνο, φαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι φορείς δε θα καταθέσουν ούτε καν τον σχετικό φάκελο στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τηλεόρασης Creta, ο φάκελος παρουσιάζει ελλείψεις και η αρχική εκτίμηση είναι πως ούτως ή άλλως δεν έχει τύχη προκειμένου να δοθεί ο χαρακτηρισμός των πυρόπληκτων στα καμένα της Μεσσαράς.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί κοινό μυστικό ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Πάντως την ίδια ώρα αναμένεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο, το τμήμα Ανατολικής Κρήτης ένα ακόμα έγγραφο, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει αισιοδοξία για το κλείσιμο του φακέλου και την αποστολή του στην Αθήνα.

Εξάλλου η αίσθηση που επικρατεί για δύσκολη θετική έκβαση στην υπόθεση και εγκατάλειψη της από τους αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως ο φάκελος ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά παραμένει ανολοκλήρωτος, σε αντίθεση με την περίπτωση της Βιάννο το καλοκαίρι του 2012, τότε που ο φάκελος για να χαρακτηριστούν πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου, ήταν έτοιμος 15 μόλις μέρες μετά τη φωτιά.

Από την άλλη πλευρά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογείται η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή της Μεσσαράς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες.

Έργα πάντως που φαντάζουν σαν χρύσωμα του…χαπιού για τους Μεσσαρίτες.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...