Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι ¨Συμπέθεροι απ τα Τίρανα¨ πάνε Ρέθυμνο

Φινάλε για όλη την Κρήτη κάνει η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Ρέθυμνο με την παραγωγή της ¨ Συμπέθεροι απ τα Τίρανα¨ Μ. Ρέππα – Αθ. Παπαθανασίου.
 
Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου με το έργο ¨Συμπεθεροι απ τα Τίρανα¨ κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από το κοινό του Ηρακλείου και όχι μόνο.  Ταξίδεψε μέχρι την Καρδίτσα συμμετέχοντας έτσι στο πανελλήνιο φεστιβάλ θεάτρου όπου κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο μεταξύ 32 συνολικά διαγωνιζομένων. Παρουσίασε την δουλεία της σε μεγάλες πόλης της Κρήτης (Ηράκλειο, Σητεία, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα) όπως και σε αρκετό αριθμό παραστάσεων στην επαρχεία. Κουνουπίτσα – Κουρκουτζέλα – Λαλαμπίρδας – Μουγγανέλα είναι μερικά από τα ονόματα που αναμειγνύονται στο έργο πάντα με κωμικό χαρακτήρα.

Λίγα λόγια για το έργο…
Η αγία ελληνική οικογένεια βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: ο γαμπρός της αγαπημένης κόρης είναι αλλοδαπός. Οι Έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από ένα νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού, τον Νικήτα Λαλαμπίρδα.

Η Ελλάδα, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του ‘70 υπήρξε μια χώρα εκροής μεταναστών. Τα σημάδια της μετανάστευσης είναι ακόμα νωπά στην κοινωνία μας. Οι φωνές του Στέλιου Καζαντζίδη και του Στράτου Διονυσίου, που ήταν οι τελευταίοι που τραγούδησαν τη νοσταλγία και τον πόνο του γκαστερμπάιντερ, είναι ακόμη ζωντανές στ’ αυτιά μας. Και ξαφνικά από παρίες του δυτικού κόσμου βρεθήκαμε να είμαστε μια «εύπορη» χώρα υποδοχής μεταναστών. Το σοκ ήταν τεράστιο και το ερώτημα αυτόματο. Είμαστε θεσμικά, πολιτιστικά και ηθικά έτοιμοι να δεχτούμε ξένους; Η απάντηση στο Ενετικό  Φρούριο FORTEZZA

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου στο ενετικό φρούριο FORTEZZA

Σάββατο 31 Αυγούστου ¨Συμπέθεροι απ τα Τίρανα¨ και ώρα 21.00. Γενική είσοδος 10 ευρώ 8*

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Παιδιά έως 6 ετών  ΔΩΡΕΑΝ, 6 – 12 ετών  6 €, Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι , συνταξιούχοι, κάτοχοι εκπτωτικών κουπονιών και προπώληση  8€, είσοδος την ημέρα της παράστασης στο ταμείο  της Φορτέτσας 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...