Τη θέση του ΕΚΑΒ για τα όσα διαδραματίστηκαν στη θέση Αχλάδια στην περιοχή της Σητείας, όπου 35χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αγροτικό αυτοκίνητο  παρουσιάζει σε απάντηση του ο Διευθυντής Ε.Κ.Α.Β. 4ης Περιφέρειας Κρήτης Νικόλαος Γιαννακουδάκης

Ο κ. Γιαννακουδάκης τονίζει :

"Στις 12:21 (27/6) το τηλεφωνικό μας κέντρο, έλαβε την κλήση για το περιστατικό.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή το διαθέσιμο ασθενοφόρο του τομέα της Σητείας είχε μεταβεί, συνοδεία γιατρού, σε καρδιολογικό επεισόδιο έχοντας τελικό προορισμό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Το Ε.Κ.Α.Β σε τέτοιες περιπτώσεις συνεργάζεται με την Αεροπορική βάση Ζήρου η οποία συνδράμει με την παροχή ασθενοφόρου και γιατρού.
Βάσει αυτών η κλήση μεταβιβάσθηκε στην Αεροπορική βάση Ζήρου στις 12:27 (27/6).
Εν τω μεταξύ στο συμβάν είχε σπεύσει και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου ο επικεφαλής Πυροσβέστης μην ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες μας για μη μετακίνηση του τραυματία, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη να τον μετακινήσει με αγροτικό όχημα(!)
Αφού τοποθέτησε στον τραυματισμένο 35χρονο κολλάρο, και επικαλούμενος το γεγονός πως έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προ νοσοκομειακής φροντίδας περιστατικών, αρνήθηκε την προσφορά βοήθειας από τον γιατρό του Ασθενοφόρου από την αεροπορική βάση Ζήρου, που είχε φτάσει στο περιστατικό.
Εν κατακλείδι θα θέλαμε να γνωρίζετε πως εδώ και μέρες έχει δρομολογηθεί για την 1η Ιουλίου 2013, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κο Παπαγιαννίδη Δημήτρη, η ενίσχυση του τομέα της Σητείας με ένα ακόμη ασθενοφόρο".