Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Όλα έτοιμα για το Matala Beach Festival!



Το διεθνές Matala Beach Festival 2013 είναι γεγονός! Οι απανταχού φίλοι των Ματάλων θα ζήσουν...μοναδικές στιγμές από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο μεγαλύτερο δωρεάν Φεστιβάλ της Ελλάδας! Παλιοί και νέοι γνώριμοι δίνουν ένα ραντεβού μοναδικό στο είδος του. Το χθες θα συναντήσει το σήμερα και όλοι μαζί θα ζήσουμε 4 μοναδικά ηλιοβασιλέματα γεμάτα μουσική και χορό.

Ο Hugh Cornwell ένας από τους ιδρυτές, πρώην τραγουδιστής και συνθέτης των θρυλικών “The Stranglers”, θα είναι ένα μόνο από τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο Matala Beach Festival τον Ιούνιο του 2013.

Τα Μάταλα στην Νότια Κρήτη έγιναν διάσημα τις δεκαετίες ’60 και ’70 αποτελώντας το προσωρινό σπίτι για ένα ρεύμα ταξιδιωτών που ακολούθησαν τα ίχνη ενός ιδιαίτερου “hippie-trail”. Έζησαν στις αρχαίες σπηλιές, δίπλα στην παραλία για εβδομάδες, για μήνες και μερικοί από αυτούς ακόμη και χρόνια. Ασχολήθηκαν με τον διαλογισμό, την μουσική, την ποίηση, την ζωγραφική, το ψάρεμα και απολάμβαναν τον φυσικό τρόπο ζωής στον ειδυλλιακό προορισμό των Ματάλων.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70’ η Joni Mitchell έγινε ο πιο διάσημος κάτοικος της κοινότητας όπου σε μια μακρά διαμονή της, τα Μάταλα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης του θρυλικού άλμπουμ «Μπλε». Πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι «Carey» διηγιόταν λεπτομέρειες από την καθημερινότητα στην παραλία των Ματάλων και τις επισκέψεις στο διάσημο πλέον café Γοργόνα «Mermaid café» με ένα μοναδικό τρόπο.

Το 2011 η αρχή έγινε… Η σπίθα για το μεγάλο reunion ήρθε μαζί με ένα λεύκωμα που γράφτηκε για εκείνη την συναρπαστική εποχή. Η μικρή φωτιά μετατράπηκε σε ένα διεθνές φεστιβάλ όπου τα 2 τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες λάτρεις της μουσικής και των χρωμάτων.

Το Matala Beach Festival 2013 θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 24 Ιούνιου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. Νέες εταιρικές σχέσεις έχουν αναπτύξει διεθνής συνεργασίες οι οποίες δίνουν στο Matala Beach Festival παγκόσμιες προεκτάσεις.

Το φετινό δωρεάν για όλους τους επισκέπτες φεστιβάλ θα γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική ιστορία των Ματάλων του 2013, όταν ο Hugh Cornwell ο θρυλικός πρώην Frontman της Βρετανικής μπάντας «The Stranglers» θα είναι ο πρώτος διεθνής καλλιτέχνης ο οποίος θα ανεβάσει τη διοργάνωση σε ένα ανώτερο επίπεδο όπως η ίδια, η μοναδική ιστορία των Ματάλων προτάσσει. Οι Stranglers είχαν μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, με hit τη δεκαετία του ‘70 και ‘80 με πρωτοστάτη τον Hugh Cornwell, επιτυχίες όπως Golden Brown, Peaches, Always the Sun, No more Heroes και πολλά άλλα μοναδικά κομμάτια. Τα Μάταλα γίνονται μέρος της παγκόσμιας tour του Hugh στην Αμερική, Βρετανία και Ευρώπη όπου επίσης παρουσιάζεται το τελευταίο άλμπουμ του «Τotem & Τaboo».

Το Matala Beach Festival θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του υπέροχου άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη 40η επέτειο με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band.

Μαζί μας και οι μοναδικοί Locomondo με το νέο άλμπουμ «Οδύσσεια» και όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και ο θρυλικός Tonis Sfinos από την γιορτή της πλάσης το φεστιβάλ της αγάπης, το γκάδερινκ των απανταχού χίπηδων!

Μείνετε συντονισμένοι ...

Το ολοκληρωμένο διεθνές line up θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα εμπεριέχει κλασικά αφιερώματα από περασμένες δεκαετίες μέχρι το σήμερα, με ζωντανές συναυλίες tribute των «The Doors», «Janis Joplin», «Coldplay» και πολλές άλλες εκπλήξεις. Μαζί μας και οι B.A.P. (Bands Against Poverty) που θα παίξουν μουσική ενάντια στη φτώχεια συγκεντρώνοντας χρήματα για φίλους του Νότου σε ανάγκη. Βιρτουόζοι της ηλεκτρικής κιθάρας, ανερχόμενα ταλέντα της παγκόσμιας σκηνής αλλά και ταλαντούχοι παλιοί και νέοι Έλληνες καλλιτέχνες θα δώσουν την παράσταση της ζωής τους εκεί όπου όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 60 σε ένα 4ήμερο Φεστιβάλ γεμάτο χρώμα και καλλιτεχνική έκφραση.

Το Φεστιβάλ έχει επίκεντρο τρία μοναδικά stages στα οποία θα παρελάσουν πάνω από 200 καλλιτέχνες, live DJ sets από το πρωί, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties μέχρι την ανατολή του ηλίου. Καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν απλόχερα χρώμα και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, όλο το τετραήμερο.

Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις

- Street Painting στους δρόμους των Ματάλων 16 Ιουνίου 2013, όλοι οι δρόμοι θα ζωγραφιστούν από εθελοντές με concept “Road to Matala”.
- Road to Matala European Tour (5-21 Ιουνίου - cities: London, Brussels, Amsterdam, Frankfurt & Berlin, Prague, Vienna, Athens, Matala). Αναβίωση του θρυλικού Road Trip των 60’s παρέα με τον ταλαντούχο Harry Keyworth και φίλους των Ματάλων όπου θα διασχίσουν οδικώς από το Λονδίνο, όλη την Ευρώπη μέχρι τα Μάταλα! Κάθε στάση μία θρυλική συνάντηση με παλιούς αλλά και νέους φίλους!

Το Φεστιβάλ απευθύνεται με το δικό του μοναδικό τρόπο σε όλο το κοινό. Μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι ξεκινώντας από τις δεκαετίες του 1960 και 1970 μέχρι και το σήμερα, ώστε να μοιραστούμε μικροί και μεγάλοι τη μαγεία της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και να αναδείξουμε τα ιδανικά της νεολαίας.

Τα Μάταλα καλωσορίζουν όλη την υφήλιο και γράφουν Ιστορία για μία ακόμη φορά!
cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...