Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι Μινωικές ζητούν τη γραμμή για Χανιά

Τη δρομολόγηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού Ίκαρος Παλάς των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά εξετάζει σήμερα στη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία διετία οι Μινωικές ζητούν την ετήσια δρομολόγηση πλοίου της στα Χανιά. Την πρώτη φορά, μετά και από τις έντονες ενστάσεις της ΑΝΕΚ, το αίτημά τους είχε απορριφθεί προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της διοίκησης των Μινωικών και του βασικού μετόχου τους που είναι ο όμιλος Grimaldi. Οπως είναι γνωστό o Grimaldi -μέσω των Μινωικών- έχει αναγκαστεί να «συμβιώνει» με την ΑΝΕΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenci SeaWays. Επιπλέον ANEK και Grimaldi ανταγωνίζονται στο πεδίο των γραμμών της Αδριατικής.

Επιστολή

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το ΣΑΣ οι Μινωικές με ανακοίνωσή τους στον τοπικό Τύπο της Κρήτης εξηγούσαν για ποιους λόγους κατά τη γνώμη τους θα πρέπει το αίτημά τους να εγκριθεί τόσο από το Συμβούλιο όσο και από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουσουρούλη ο οποίος θα βρει το θέμα στο γραφείο του αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κίνα, καθώς αυτός θα αποφασίσει.

Όπως εξηγούν οι Μινωικές με αυτή την επιχειρηματική κίνηση στοχεύουν εν μέσω ύφεσης θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με δεδομένο ότι το Ίκαρος Παλάς φέρει ελληνική σημαία επομένως θα προσληφθούν Έλληνες ναυτικοί. Ακόμα θα συμβάλουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς οι Μινωικές Γραμμές αποτελούν μέρος ενός ευρωπαϊκού ομίλου, ενώ θα αποτελέσουν μία εναλλακτική οδό μετακίνησης για τους επιβάτες και τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων.

Ανταγωνισμός


Τέλος η εταιρεία κάνει επίκληση στην τήρηση των αρχών των ελεύθερου ανταγωνισμού «όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποκατάσταση των συνθηκών της ανταγωνιστικής αγοράς».

Στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά δραστηριοποιείται η ΑΝΕΚ καθώς αποτελεί την κύρια αγορά της. Δύο φορές η εταιρία Στρίντζη και στην συνέχεια ο όμιλος της Attica επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να «σταθούν» στη γραμμή και αποχώρησαν ύστερα από οικονομική ζημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...