Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χανιά: «Απόβαση» 4.000 τουριστών με κρουαζιερόπλοια

«Απόβαση» στα Χανιά έκαναν σήμερα το πρωί περίπου 4.000 επισκέπτες, επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων που έφθασαν στο λιμάνι της Σούδας και στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Στο λιμάνι της Σούδας έφθασε, προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας, το Navigator Of The Seas που επισκέπτεται κάθε Παρασκευή τα Χανιά και σε αυτό το ταξίδι μεταφέρει 3.215 επιβάτες. Το πλοίο αναχώρησε στις 3 το μεσημέρι για την Ιταλία.

Το πρωί έριξε άγκυρα ανοικτά των Χανίων, έξω από το ενετικό λιμάνι της πόλης, το κρουαζιερόπλοιο Azamara, προερχόμενο από το Ναύπλιο. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 605 άτομα, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο ενετικό λιμάνι με τις ειδικές «λάντζες» του πλοίου. Το Azamara θα αποπλεύσει τις 6 το απόγευμα για το Ισραήλ.

Από τα τέλη Απριλίου όταν και έφθασε στα Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί την περιοχή περίπου 14.000 τουρίστες από 62 εθνικότητες και στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι Αμερικανοί τουρίστες

Η οικονομική ανάσα για την τοπική οικονομία είναι σημαντική καθώς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε τουρίστας ξοδεύει 50 ευρώ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών κρουαζιέρας επιλέγει να επισκεφθεί την παλιά πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...