Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το στερνό αντίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ειρηναίο

Το στερνό αντίο είπε στο Γέροντα πρώην Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Κίσαμο σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης του Γέροντα, ενώ εξήρε το ήθος, τη διορατικότητα, την ενεργητικότητα, το έργο και την προσωπικότητα του Γέροντα.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα χρόνια της φτώχειας, αλλά και στα δύσκολα για τους Έλληνες χρόνια, όταν ο Ειρηναίος Γαλανάκης εκφώνησε το λόγο του κατά της χούντας των συνταγματαρχών, μπαίνοντας στο Μητροπολιτικό Ναό στη Γερμανία, όπου παρόντες ήταν πολλοί εξόριστοι από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και δε θα γύριζε ποτέ στην αγαπημένη του Κίσαμο και στη Μητρόπολη της, αν δεν υπήρχε η άκαμπτη θέληση του κόσμου, που απαιτούσε την επιστροφή του, τόνισε, ενώ τον τίμησαν και εξακολουθούν να τον τιμούν και οι Γερμανοί.

πηγή: neatv.gr - Βαγγέλης Φυντριλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...