Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τα βρήκαν ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι - Μπλόκο στις απολύσεις


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης, οι πρόεδροι των Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Αρετίνης.

Αντικείμενο της συνάντησης η έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οπως τονίστηκε από την πλευρά των ξενοδόχων δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις, και θα τηρηθεί η σύμβαση εργασίας, ενώ το ποσοστό της μαθητείας θα διατηρηθεί στο 17%.

Στόχος και των δύο πλευρών, όπως τονίστηκε, είναι η τουριστική σεζόν να κυλήσει ήρεμα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για το ντόπιο εργατικό δυναμικό: «Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία πριν από ένα μήνα με στόχο να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αλλά απεναντίας να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας, όπου θα απασχοληθούν και άλλοι Κρητικοί και ευρύτερα Έλληνες. Ο τουριστικός τομέας στο νησί έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, και εμάς μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια να μην υπάρχει ανεργία ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο» είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε θετικό το κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση, υπογράμμισε ωστόσο την θέση του ΕΚΗ, ότι,  «η τουριστική περίοδος θα κυλήσει ομαλά εάν οι εργασιακές σχέσεις τηρηθούν, δηλαδή η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σήμερα ο κ. Χαλκιαδάκης δεσμεύτηκε ότι, όπου υπάρξουν περιστατικά επικείμενων απολύσεων θα γίνεται άμεσα παρέμβαση προκειμένου να μην προχωρούν».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι «όλοι θέλουμε και επιδιώκουμε ηρεμία και εργασιακή ειρήνη στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σήμερα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, και εμείς δεσμευτήκαμε ότι θα τηρήσουμε την κλαδική σύμβαση εργασίας, όπως επίσης η μαθητεία στα ξενοδοχεία θα ανέλθει μέχρι το 17% όσο δηλαδή προβλέπεται».Χιλιάδες οικογένειες επιβιώνουν από τον τουρισμό, και σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δεσμεύτηκε ότι όπου υπάρχουν μεμονωμένες απολύσεις συναδέλφων μας θα γίνεται παρέμβαση ώστε να μην πραγματοποιούνται. Αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις ξενοδοχείων όπου φημολογούνται απολύσεις, τις γνωρίζουμε, και εφόσον χρειαστεί, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα, θα γίνεται παρέμβαση από την πλευρά μας».

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...