Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Το Ηράκλειο μέσα στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου για το 2013


Σημαντική διάκριση για την πόλη του Ηρακλείου, καθώς ο διεθνής οργανισμός Intelligent Community Forum, με έδρα τη Νέα Υόρκη, το κατατάσσει στην 21η θέση στη λίστα με τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου.

Οπως αναφέρει το flashnews η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, μέσω της προσπάθειας που τιτλοφορείται «Ηράκλειο: Εξυπνη Πόλη», έχει καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών μέσω σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, αλλά και καινοτομίες.

Για τη διάκριση αυτή εργάστηκαν αρκετοί φορείς συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, του ΑΤΕΙ, Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κουράκης, τόνισε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου είναι να εδραιωθεί το Ηράκλειο μέσα από την αξιοποίηση των Καινοτομιών και των Εξυπνων Λύσεων στις υψηλές θέσεις κατάταξης στις Παγκόσμιες Ανταγωνιστικές Λίστες.

«Οι δυνατότητες που δίνονται μέσα από τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό επ’ ωφελεία των πολιτών προβάλλοντας παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο τους ανθρώπους, το δυναμικό του τόπου μας και ολόκληρη την Κρήτη» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...