Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Στη βουλή τα αιτήματα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Ηρακλείου.


Την καταγγελία και τα αιτήματα του  Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών, έθεσε στους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης & Υποδομών ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με το θέμα της πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

«Καταγγέλλουμε την πλήρη αναιτιολόγητη, επικίνδυνη αδιαφορία  όλων των εμπλεκομένων αρμόδιων πολιτικών παραγόντων, κυβερνητικών φορέων και υπηρεσιών στο θέμα της πιστοποίησης της γλωσσομάθειας.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών.

Τα αιτήματα του Συλλόγου, όπως αυτά αναφέρονται  στην επιστολή που κατάθεσε ως αναφορά ο κ. Μιχελογιαννάκης, είναι τα εξής :

«Να πάψει η ελληνική πολιτεία και τα εμπλεκόμενα υπουργεία και υπηρεσίες, το προσφιλές τους διαχρονικό παιχνίδι της επίρριψης της ευθύνης από τον Άννα στον Καϊάφα .  Έχει ξεπεραστεί το όριο της ανοχής και αντοχής από αυτήν την πρακτική καθώς και από τις υποσχέσεις ή τις δηλώσεις για την ανάθεση σε επιτροπές ή για την υπάρχουσα γνώση και ανησυχία για το θέμα και την σε βάθος εξέτασή του με συναρμόδια υπουργεία ή με κοινωνικό διάλογο που συνήθως εξαντλείται σε κατ’ επίφαση συσκέψεις, διαδικτυακές διαβουλεύσεις και στενές επαφές μόνο με τις κερδοσκοπικές εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Να γίνει άμεσα αποδεκτή, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους 444/2009.

Να οριστεί σαφώς τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το Υπουργείο Παιδείας το περιεχόμενο  της πιστοποιημένης ικανότητας που απαιτείται (γενική γνώση, για ποια χρήση, ηλικιακή ομάδα, ευθύνες του διεξάγοντος τις εξετάσεις φορέα .

Άμεσα να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία αξιολόγησης, διαπίστευσης και ελέγχου όλων των συστημάτων πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Να ελεγχθούν σε βάθος από φορολογικής άποψης από το Υπουργείο Οικονομικών οι τυχόν οικονομικές διαπλοκές μεταξύ φορέων πιστοποίησης και παροχών της γνώσης.

Να πάψει η διάκριση μεταξύ αλλοδαπών και ελληνικών εξεταστικών φορέων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...