Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συμβάσεις «άλλης εποχής» στα ξενοδοχεία καταγγέλλουν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης


Αποφασισμένοι να τινάξουν την τουριστική περίοδο στον αέρα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη κάνοντας λόγο για ασυδοσία στην αγορά εργασίας, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ανασφάλιστη εργασία και στις απολύσεις που έχουν γίνει σε ξενοδοχεία.

«Άλλης εποχής» χαρακτήρισε τις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ξενοδόχων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων όλης της Κρήτης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης στον ελεγκτικό τομέα της εργασίας, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν από την Περιφέρεια οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να ενεργοποιηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «πρέπει οι Κρητικοί και οι Έλληνες να δουλέψουν στα ξενοδοχεία και όχι ξένοι», ενώ αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς και στις δράσεις της Περιφέρειας στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...