Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Ξεπαγώνει" η αγορά του ελαιολάδου

"Ξεπαγώνει", από την Τρίτη, η αγορά του ελαιολάδου, και μάλιστα, από την τιμή με την οποία ... πάγωσε. Έτσι από σήμερα, η Ένωση Πεζών δέχεται ελαιόλαδο από τους παραγωγούς έναντι 2,60 ευρώ / κιλό, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Από τη μία δηλώνει τη στήριξή της στους παραγωγούς που αναζητούν εναγωνίως μετρητά για να καλύψουν τις ανάγκες τους κι από την άλλη επιμένει στην τιμή, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ζήτηση από το εξωτερικό είναι μηδενική, ενώ στο εσωτερικό οι ιδιώτες αγοράζουν πιέζοντας για χαμηλότερες τιμές.

Προκειμένου η αγορά του ελαιολάδου να μη λειτουργήσει σε βάρος της τιμής, η Ένωση Πεζών ακολουθεί "τακτική", θέτοντας πλαφόν στους παραγωγούς, που θα μπορούν να πουλήσουν 200-300 κιλά ελαιόλαδο σε κάθε συναλλαγή τους με την Ένωση, ενώ οι συναλλαγές θα γίνονται, όχι συχνότερα από, ανά διήμερο.

Σε ότι αφορά την Ένωση αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ο πρόεδρος Αντ.Στρατάκης τηρεί σιγή ιχθύος, λέγοντας ότι νεότερα θα υπάρξουν μετά την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρη, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων του νομού Ηρακλείου. Στη συνάντηση θα τεθεί το θέμα του ελαιολάδου αλλά και οι χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...