Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Π.Κ.Κ: " Φόρος με εισοδηματικά κριτήρια και όχι με οικοδομικά μέτρα"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!! ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ εναντίον του "χαρατσιού" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Με αφορμή την Πρωτοφανή στα Ελληνικά Χρονικά απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την μη νομιμότητα πληρωμής του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την υφιστάμενη πίεση και εκβιασμό των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών,  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τοποθετείται και κυρίως ενημερώνει και καλεί τους καταναλωτές σε νέες μάχες , αλλά και προτείνει δημόσια στην Κυβέρνηση, να βρει άλλη"πατέντα" για την είσπραξη φόρων

Στην τοποθέτηση της λέει:
"Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, είναι αναμφισβήτητα νίκη των καταναλωτών  ,όλων των καταναλωτών, από την μια μεριά της Ελλάδος έως την άλλη και η φιλοσοφία της αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές έχουμε δύναμη και οφείλουμε να διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας με κάθε μέσο.
Την απόφαση αυτή την χαιρετίζουμε ως ΄Ενωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης,'ομως αυτή ήταν μια μάχη!!! ο πόλεμος είναι πίσω, και οφείλουμε να τον συνεχίσουμε όχι να μη πληρώνουμε "το χαράτσι" στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά να μη πληρώνουμε καθόλου χαράτσι ή να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, όχι η γριούλα στο χωριό που έτυχε να έχει ένα κεραμίδι να βάλει το κεφάλι της και που παίρνει φάρμακα και η σύνταξη της μειώθηκε ...
Καλό είναι που  η διοίκηση της ΔΕΗ υποχρεώθηκε  σήμερα  μετά από αυτή την απόφαση να ενημερώσει  τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
  Εκείνο που εμείς ενημερώνουμε  τους καταναλωτές είναι ότι  ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.
Εξάλλου ,  ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαϊου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους. Το θέμα είναι το ίδιο το τέλος που  είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.
και εδώ οφείλουμε να δώσουμε τις μάχες μας ...για να αλλάξουμε την πολική επιβολής του χαρατσιού Μοναδική πρόταση μας είναι μία ΟΧΙ  στους αδύναμους πολίτες ¨επιβολή φόρου χωρίς κριτήρια, να ξαναεξεταστεί η επιβολή φόρου ,και να κριθεί με εισοδηματικά κριτήρια  και όχι με οικοδομικά τετράγωνα....,"

Ιωάννα Μελάκη
Πρόεδρος της ' Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Δημοσιογράφος κοινωνικού Ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...