Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Σε πόσα σχολεία έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  κατέθεσε ο Βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα βιοκλιματικά σχολεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  της ερώτησης. 
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τα όσα μας πληροφορεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, «από το 2007 όλα τα νέα σχολεία της  ΟΣΚ ΑΕ είναι «βιοκλιματικά» εξασφαλίζοντας βέλτιστες συνθήκες εσωτερικής θερμικής άνεσης με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Σκοπός του ενεργειακού σχεδιασμού των διδακτηρίων είναι η υλοποίηση ενός σύγχρονου μη ενεργοβόρου, φιλικού προς το περιβάλλον κτιρίου, το οποίο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και θα εξασφαλίζει τελικά καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των χώρων ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως ζωντανό «εργαστήρι» περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.»

Λαμβάνοντας υπόψη  ότι για κάθε σχολείο συντάσσεται  τεχνοοικονομική μελέτης ενεργειακών  κερδών και απόσβεσης των δαπανών.

Λαμβάνοντας υπόψη  την ενημέρωση του Ο.Σ.Κ. σύμφωνα με την οποία, τα υπό κατασκευή σχολεία που θα δεχθούν φωτοβολταϊκά συστήματα είναι 94.

Λαμβάνοντας υπόψη  την  ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργό  Περιβάλλοντος κ. Παύλου Καλαφάτη, ο  οποίος  εξήγγειλε την ένταξη άλλων 120 σχολείων στο ΕΠΠΕΡΑΑ. 
 
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
  1. Σε πόσα σχολεία έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα.
  2. Πόσα από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί, έχουν συνδεθεί με τη Δ.Ε.Η.
  3. Για το νέο κονδύλι των 110 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την ένταξη των 120 σχολείων στο ΕΠΠΕΡΑΑ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δεσμευτεί αυτό το ποσό.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...