Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Αυγενάκης στηρίζει το Σύλλογο Αποφοίτων ΙΕΚ Φυλάκων Μουσείων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων ΙΕΚ Φυλάκων Μουσείων, μεταβίβασε τα αιτήματά τους στους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή αναφορικά με τις «προκηρύξεις που αφορούν τα προγράμματα απασχόλησης».

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν 1.650 θέσεις επτάμηνης απασχόλησης σε φορείς του Πολιτισμού, με βάση τις ανακοινώσεις των στελεχών του Υπουργείου. Ειδικότερα, μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (σωματεία, σύλλογοι, ιδρύματα και εταιρίες αστικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) θα αναλάβουν την διεξαγωγή των διαγωνισμών, οι οποίες έχουν επιλεγεί από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, ενώ το ΑΣΕΠ θα έχει κυρίαρχο ρόλο στον έλεγχο των προκηρύξεων και τη δημοσιοποίησή τους στο ευρύ κοινό. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2013. Αφορούν ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΤΕ Συντηρητών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Εργατών. Με βάση πληροφορίες από δημοσιεύματα, οι επιλεγέντες θα καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ θα ασχοληθούν επίσης σε εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων στο ευρύ κοινό καθώς και σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ). Επίσης, οι άνεργοι θα καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διενεργούνται νόμιμα και κατόπιν άδειας εντός των χωρών αυτών και οι οποίες αποτελούν έκτακτο γεγονός. Ακόμα, οι ωφελούμενοι άνεργοι για να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά θα πρέπει να είναι άνεργοι έως 35 ετών, οι οποίοι θα είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «τα κριτήρια των προκηρύξεων δεν είναι σαφώς προσδιορισμένα και προτού ξεκινήσει να «τρέχει» ο διαγωνισμός» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν θα λαμβάνεται υπόψη το πτυχίο ΙΕΚ για τους υποψηφίους του διαγωνισμού των παραπάνω ειδικοτήτων, όπως επίσης και εάν υπάρχει πιθανότητα τροποποίησης του ορίου ηλικίας, παρέχοντας τη δυνατότητα σ’ ένα μεγαλύτερο, ηλικιακά αριθμό ανέργων να συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε να πληροφορηθεί εάν θα προσμετράται η προϋπηρεσία στα μόρια των υποψηφίων και ποιες ΜΚΟ είναι αρμόδιες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στον Νομό Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...