Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι νοτιάδες "έφεραν" φωτιές στην Κρήτη

Οι νοτιάδες έφεραν πίσω τις φωτιές στην Κρήτη καθώς εν μέσω φθινοπώρου το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι "φιλοξενούν" περιστατικά πυρκαγιών, με τη σοβαρότερη να έχει εκδηλωθεί στο Καστρί Μυλοποτάμου.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Καστρί

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Καστρί Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά που έχει εκδηλωθεί κοντά σε κατοικημένη περιοχή ανησύχησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου που έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η πυρκαγιά να μην θέσει σε κίνδυνο σπίτια της περιοχής.

Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο, το Λασίθι και τα Χανιά

Επίσης νέες φωτιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή Σελί Ρεθύμνου, το Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου και στην περιοχή Ζούρβα στα Χανιά

Οι πυρκαγιές σε όλες τις περιπτώσεις δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και μαίνονται σε βουνοκορφές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν με εχθρό τους ανέμους που πνέουν νότιοι εντάσεως μέχρι και 6 μποφόρ.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...