Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Όχι στη Χρυσή Αυγή για τις λίστες των παιδικών σταθμών λέει ο δήμος Χανίων

Όχι στο αίτημα της Χρυσής Αυγής που ζητά την κοινοποίηση των λιστών με τα παιδιά που εισήχθησαν φέτος στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς λέει ο δήμος Χανίων που με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει αυτά τα στοιχεία όποιος και αν τα ζητήσει.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η νομοθεσία δεν κάνει διακρίσεις και οιι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα απο εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα ή κοινωνική ομάδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
Ο Δήμος Χανίων, δεν έχει κοινοποιήσει - ούτε άλλωστε προτίθεται να αποστείλει - στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενεί μέσω του ΔΟΚΟΙΠΠ ή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, απ' όπου και αν ζητηθούν τα στοιχεία αυτά.
Όσον αφορά στην επιλογή των παιδιών που εγγράφονται, γνωστοποιείται ότι με την 5/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία επικυρώθηκε και από την 424/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, έχουν θεσμοθετηθεί κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εφαρμόζονται για τις εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών και σε καμία περίπτωση η επιλογή των φιλοξενούμενων νηπίων δεν αφορά σε δημόσια κλήρωση θέσεων.
Η νομοθεσία και ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας που ισχύει για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν κάνει διάκριση σε κανένα παιδί που ζει στη χώρα μας, και οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα ή κοινωνική ομάδα.
Άλλωστε, η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ολίγων. Η εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία και ο Δημόσιος Κοινωνικός χαρακτήρας των παιδικών σταθμών είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα και έτσι θα παραμείνει.
Όσον αφορά δε, στους Σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, και οι οποίοι υπάγονται στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής γνωστοποιείται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατίθενται απευθείας στην ΕΕΤΑΑ όπου γίνεται η μοριοδότηση βάσει κριτηρίων που έχει θεσπίσει και η τελική επιλογή και τοποθέτηση των βρεφών και νηπίων, χωρίς η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ να επεμβαίνει στην όλη διαδικασία.

PRISMANEWS.GR
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...