Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Τραυματίστηκε μέσα στο φαράγγι

Eπιχείρηση διάσωσης ενός αλλοδαπού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε απο πτώση ενώ διέσχιζε το φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά στήθηκε απο χθες το βράδυ. 


Το περιστατικό όπως γράφει το flashnews.gr συνέβη χθες το απόγευμα και ενώ ο άτυχος επισκέπτης περπατούσε στο φαράγγι μαζί με την γυναίκα και τα δύο του παιδιά του με σκοπό να φτάσουν στην θάλασσα στην τοποθεσία Μάρμαρα.

Πρόκειται για μια σχετικά ομαλή και ασφαλή πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά απο την γέφυρα Βαρδινογιάννη στην Ανώπολη και οι περιπατητές φτάνουν στο τέλος του φαραγγιού στην θάλασσα.

Όμως, φαίνεται πως ο άντρας έφυγε απο το κανονικό μονοπάτι και ένα στραβοπάτημα, του κόστισε μια πτώση με αποτέλεσμα - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - να έχει χτυπήσει στα πλευρά.

Κοντά του έμειναν τα δύο του παιδιά, ενώ η σύζυγός του έφυγε προς τα Μάρμαρα προκειμένου να ενημερώσει τις αρχές.

Περίπου στις 9 το βράδυ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον τραυματισμό, ενώ αμέσως εστάλη το νοσοκομειακό σκάφος του Δήμου Σφακίων με γιατρό και διασώστες οι οποίοι περπατώντας απο τα Μάρμαρα έφτασαν μέχρι το σημείο όπου είχε πέσει ο Ισραηλινός, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση για την κατάστασή του.

Στην περιοχή έσπευσε και ένας πεπειραμένος σε διασώσεις βουνού, πυροσβέστης απο την Πυροσβεστική των Βρυσών και δύο ακόμη απο το κλιμάκιο της Ανώπολης, αλλά λόγω της νύχτας ήταν παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε κίνηση για την μεταφορά καθώς δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ζωή του τραυματία.

Σήμερα το πρωί ο άτυχος άντρας παρελήφθη απο τους διασώστες με φορείο και διακομίζεται στα Μάρμαρα προκειμένου να παραληφθεί απο το νοσοκομειακό σκάφος και στην συνέχεια με ασθενοφόρο απο την Χώρα Σφακίων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...