Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Εδωσαν προσωρινό άσυλο στον «δράκο» της Πάρου τρεις μέρες πριν απελαθεί

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρισκόταν πριν από δύο χρόνια ο «δράκος» της Πάρου και μάλιστα ήταν έτοιμος για απέλαση εντός τριών ημερών, αφού είχε περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.Ωστόσο ο Πακιστανός που βασάνισε και κακοποίησε σοβαρά το 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου ως δήθεν Αφγανός, θύμα του πολέμου στη χώρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, οι αρχές του έδωσαν επίσημη άδεια παραμονής ενός μήνα στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση του ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, όμως όταν η αίτηση του απορρίφθηκε ήταν πολύ αργά για τις αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο Αχμέτ Βακάς κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πωλούσε λαθραία προϊόντα ενώ έδινε συνεντεύξεις και σε πακιστανικές εφημερίδες περιγράφοντας τα κόλπα με τα οποία οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα .

Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Daily Times» του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...