Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βιάννος Ηρακλείου: Σε ύφεση η φωτιά - συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Βιάννο Ηρακλείου, από την οποία οι καταστροφές σε περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ανυπολόγιστες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας κτηνοτρόφος ως ύποπτος για εμπρησμό, καθώς και ένας Πακιστανός, υπάλληλος του κτηνοτρόφου.

Από το πρωί, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 άνδρες με 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 μέλη πεζοπόρων τμημάτων – μεταξύ αυτών 30 άνδρες από τη Θεσσαλονίκη – και οι κάτοικοι της περιοχής, που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος της πόλης, Παύλος Μπαριτάκης, έκανε λόγο για «βιβλική και άνευ προηγουμένου καταστροφή», σημειώνοντας ότι εξαιτίας της έντασης του ανέμου δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί γρήγορα η κατάσταση.

«Η εικόνα απ' άκρη σε άκρη του δήμου, όπου έχει περάσει η φωτιά, είναι τραγική. Οι πληγές είναι μεγάλες» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει την Τετάρτη, ενώ έχει ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη.

Ο ύποπτος για εμπρησμό κτηνοτρόφος εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πλήρωμα πυροσβεστικού ελικοπτέρου που τον είδε να φεύγει με ένα μαύρο αυτοκίνητο από σημείο όπου εκδηλωνόταν πυρκαγιά. Οι πιλότοι κατέβηκαν χαμηλά, πήραν τα στοιχεία του οχήματος και στη συνέχεια ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία, που τον συνέλαβε.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα την ώρα που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά είναι τεράστια και η καταστροφή στην πανίδα και τη χλωρίδα ανυπολόγιστη. Έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, αιγοπρόβατα, μέλισσες, αρδευτικά δίκτυα και υποδομές.

Πρόβλημα υπάρχει με την ηλεκτροδότηση χωριών της περιοχής καθώς και με την επικοινωνία. Ζημιές, επίσης, έχουν καταγραφεί και σε κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...