Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη


Τρέχουν και δε φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς οι φωτιές εκδηλώνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ώρες, με αφορμή και τις "ευνοϊκές" καιρικές συνθήκες. Εϊναι ενδεικτικό ότι μόνο στο νομό Ηρακλείου καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες έξι διαφορετικές πυρκαγιές.

Η πιο πρόσφατη στην περιοχή της Μάρθας, κοντά στην Έμπαρο, όπου οι φλόγες έκαναν την εμφάνιση τους περίπου τα μεσάνυχτα.

Σχεδόν την ίδια ώρα, είχαμε την..κόλαση φωτιάς στη Βιάννο!

Στην περιοχή από τη Μέση μέχρι τη Βιάννο επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πολύ ισχυρή δύναμη της Υπηρεσίας δίνει μάχη με τις φλόγες. Εκφράζονται φόβοι ότι οι φλόγες θα φτάσουν σύντομα σε κατοικημένες περιοχές. Ήδη, η φωτιά πλησιάζει στο Χόνδρο, τμήμα του οποίου έχει εκκενωθεί, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος και οι κάτοικοι της Κάτω Βιάννου!

Και στο Σμάρι Πεδιάδος εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη, και τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή.Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, που καθιστούν δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...