Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Να μπει μια τελεία στον κατήφορο του ΟΦΗ"

logo
logo (Photo credit: Wikipedia)
Με προσωπική -μακροσκελή- δήλωσή του ο επιχειρηματίας Μάνθος Πουλινάκης, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ, τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με το διοικητικό αλαλούμ που επικρατεί στο σύλλογο. Επιτίθεται στον πρόεδρο Σήφη Κορωνάκη, στον οποίο καταλογίζει "καφενειακές" πρακτικές, και προαναγγέλλει την ίδρυση φορέα επιφανών "Ομιλιτών" με την επωνυμία "ΟΦΗ 2012"

Αναλυτικά η δήλωση Πουλινάκη:
"Στη σύντομη μου διαδρομή στον ΟΦΗ ως μέλος της διοικούσας επιτροπής δεν τοποθετήθηκα ποτέ επίσημα και αυτό εκλήφθηκε μάλλον από κάποιους ως αδυναμία, με αποτέλεσμα ορισμένοι να το εκμεταλλευτούν. Σήμερα όμως νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα μήπως και μπει μια… τελεία στον κατήφορο της ομάδας. Πρώτα όμως θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του ΟΦΗ για το γεγονός ότι ήμουν μέλος σε μια διοικούσα επιτροπή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ανίκανη να κάνει, έστω και τα στοιχειώδη πράγματα, για την ομάδα.
Δέχθηκα να συμμετέχω στην διοικούσα επιτροπή έπειτα από προτροπή του Σήφη Κορωνάκη και με κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Η μία ήταν να βάζαμε όλα τα μέλη από ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσει ο ΟΦΗ να σταθεί κάπως στα πόδια του, η δεύτερη για να προετοιμάσουμε την διάδοχη κατάσταση μέσα από ενότητα, σύμπλευση απόψεων και σκληρή δουλειά, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αδειοδότηση και όλα αυτά τα παλιά χρέη που “στραγγάλιζαν” την ΠΑΕ και η τρίτη να σχεδιάσουμε ένα τριετές πλάνο με χαμηλό μπάτζετ, εκχωρήσεις, ανεύρεση νέων οικονομικών πόρων και την κατάλληλη αξιοποίηση του brand name του ΟΦΗ, για να οδηγήσουμε τον σύλλογο στην οικονομική εξυγίανση.
Ξέραμε που μπαίναμε και κανείς δεν μας έβαλε με το ζόρι. Γνωρίζαμε την τραγική κατάσταση αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια γιατί εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.
Από τις προϋποθέσεις που θέσαμε δεν τηρήθηκε καμία. Χρήματα έβαλαν ελάχιστα άτομα, και ένας από αυτούς κι εγώ, γεγονός που δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω, αλλά πρόλαβε και το έκανε ο κ. Σήφης Κορωνάκης αλλά ακόμα και για αυτό κατηγορήθηκα από εκείνον.
Η πιο σημαντική όμως προϋπόθεση που επίσης ουδέποτε τηρήθηκε ήταν η σύμπνοια και η ενότητα που είχα θέσει ως όρο απαράβατο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, στις τεράστιες υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ. Ο κ. πρόεδρος από την δεύτερη κιόλας ημέρα που ανέλαβε, ήθελε να ανοίξει πόλεμο κατά των παλαιών παραγόντων. Ήμουν και είμαι ενάντια σε αυτή την τακτική γιατί ναι μεν μπορεί να έγιναν μεγάλα λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν γίνεται να “πυροβολείς” με τέτοιο τρόπο ανθρώπους που, παρά τα λάθη τους, έχουν προσφέρει πολλά στο σωματείο. Αυτά γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης και όχι μέσω… καφενείων.
Το γυαλί ράγισε γρήγορα με αποκορύφωμα τις ημέρες που ήμασταν στην Αθήνα και συζητούσαμε με τον κ. Ευαγγελάτο για τις 11 υποθέσεις παικτών που εκπροσωπούσε. Ο κ. πρόεδρος αντί να μείνει μαζί μας, επέστρεψε στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ την επόμενη ημέρα μάθαμε για την είσοδο τριών νέων μελών στην διοικούσα χωρίς καν να έχουμε ειδοποιηθεί. Είσοδος μελών παράνομη 100% γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με αίτημα του μετόχου Νίκου Τσαμπουράκη. Αίτημα που δεν έγινε ποτέ.
Δε σταθήκαμε ούτε σε αυτό το σφάλμα και προχωρήσαμε, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν υπάρχει “φάρμακο”. Ο κ. πρόεδρος συνέχισε να λειτουργεί μόνος του, να κάνει συνεντεύξεις τύπου και να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία ανώνυμης εταιρείας, αλλά και το μετοχολόγιο με πλήρη στοιχεία, λες και ήταν φεϊγβολάν και να προτείνει τον εκούσιο υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική, άσχετα αν μετά προσπάθησε να το πάρει πίσω.
Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Την απόφαση για τα διαρκείας που πήρε σε συμβούλιο που δεν υπήρχε απαρτία (και αυτό το πήρε πίσω αργότερα), την συγκέντρωση που πραγματοποίησε μόνο και μόνο για να δείξει ότι κάνει κάτι, ή ότι δεν κατάφερε να περάσει κανένα θέμα που να ευνοεί την ομάδα μας στην Σούπερ Λιγκ;
Τις μεταγραφές που θέλει να κάνει με άκομψο τρόπο, όπως έγινε πρόσφατα με τα παιδιά του Ρούβα, ή την καθημερινή απαξίωση του ονόματος της ομάδας με τις εκατοντάδες καθημερινές του παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε;
Και όλα αυτά ενώ έχουμε πάρει απόφαση σαν διοικούσα επιτροπή ότι μέχρι τη Γενική Συνέλευση δεν θα προβούμε σε καμία οικονομική και διοικητική πράξη, πέρα από τις τρέχουσες διαχειριστικές πράξεις, προκειμένου να μην δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση και αφού αυτό επιβάλει ο Νόμος και η ηθική, ενόψει μάλιστα της σύγκλησης του ανωτάτου οργάνου της εταιρίας την 11.07.2012.
Αντίθετα, αν ήθελε όντως να προσφέρει σε κάτι, θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά, όπως είναι τα οικονομικά προβλήματα των υπαλλήλων της ΠΑΕ που κάνουν επίσχεση εργασίας γιατί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο, τις προσφυγές, τα ενοίκια, το ρεύμα στα σπίτια των παικτών, πόσο μάλλον που δεν είχε τα 300 ευρώ που απαιτούνταν για την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.
Υπό αυτές τις πρακτικές και με αυτή την λογική, εγώ δεν μπορώ να συμβαδίσω, δεν μπορώ να συνεχίσω και εν τέλει δεν μπορώ να συναινέσω στις κινήσεις και τις αποφάσεις του κ. προέδρου που είναι καθαρά προσωπικές του επιλογές. Προφανώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλάβει ότι διαφορετικά διοικείται μια ομάδα ενός χωριού και μια ανώνυμη εταιρεία με το ειδικό βάρος του ΟΦΗ. Και όχι μόνο αυτός. Στο σύντομο διάστημα που είμαι στον ΟΦΗ είδα απίστευτα πράγματα. Από παλιούς παράγοντες που κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και να διατηρούν τις ατομικές τους κόντρες ξεχνώντας το καλό του ΟΦΗ,
Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω κλείνοντας είναι ότι ο ΟΦΗ παρά τα εκατοντάδες χτυπήματα που δέχεται είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια αθλητική και κοινωνική ιδέα, μια ομάδα που μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους και σε κλίμα ενότητας να καταφέρει να ξαναγίνει μεγάλος.
Επίσης θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός φορέα με την επωνυμία “ΟΦΗ 2012” που στελεχώνεται από επιφανείς Ομιλίτες με στόχο όχι μόνο να διοικήσει την ομάδα, αλλά κυρίως να ενώσει όλες τις δυνάμεις της ομάδας και να σταθεί στο πλάι, κάθε υγιούς διοικητικής προσπάθειας που θα γίνει για το καλό του ΟΦΗ".

Προειδοποιούν οι οργανωμένοι

Παρέμβαση με αφορμή τα συμβαίνοντα στην ΠΑΕ ΟΦΗ, έκαναν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους οι δυο μεγαλύτεροι σύνδεσμοι της ομάδας στο Ηράκλειο. Καταλογίζουν στον Σ. Κορωνάκη αλαζονεία... "πλανητάρχη" και -ενόψει της Γ.Σ. της 11ης Ιουλίου- διαμηνύουν σε αυστηρό τόνο στους διοικούντες να δώσουν λύση αλλιώς να παραιτηθούν.
Αναλυτικά οι ανακοίνωση των συνδέσμων "Snakes" και "Κρήτες":
"Ακόμα και σήμερα η διοικούσα επιτροπή συνεχίζει να εκνευρίζει τους φίλους της αγαπημένη μας ομάδας. Ακόμα και σήμερα στη διοικούσα επιτροπή επιμένουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια.
Κύριε Κορωνάκη, σταμάτα πια να λειτουργείς σαν πλανητάρχης και επιτέλους βρείτε τα μεταξύ σας τα μέλη του Δ.Σ. γιατί οδηγείτε την ομάδα μας μαθηματικά στην καταστροφή.
Έχετε βάλει όλοι σας το «ΕΓΩ» πάνω από την ομάδα μας. Έχετε καταντήσει την ομάδα μας σε θέατρο σκιών. Τα μέλη του Δ.Σ των SNAKES – ΚΡΗΤΕΣ και απλοί φίλαθλοι που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας σας προειδοποιούν να δώσετε άμεσα μια λύση για να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι.
Δεν θα ανεχτούμε άλλες κοκορομαχίες μεταξύ σας αλλά και ηλιθιότητες που διασύρουν το όνομα του Ο.Φ.Η και όχι μόνο. Δώστε λύση τώρα μεταξύ σας αλλιώς παραιτηθείτε όλοι σας να πάτε στα σπίτια σας γιατί για τον Ο.Φ.Η είστε όλοι ανίκανοι. Η 11η Ιουλίου πλησιάζει και εμείς θα είμαστε όλοι εκεί. Εσείς να έχετε φύγει πολύ πιο πριν...".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...