Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σήμερα το απόγευμα στο Ρέθυμνο προσφέρονται εξι τόνοι δωρεάν λαχανικών

Γιορτή αλληλεγγύης στην πλατεία Μικρασιατών σήμερα το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, με έξι τόνους λαχανικών να προσφέρονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μία εκδήλωση της Ανοιχτής Λαϊκή Συνέλευσης Ρεθύμνου η οποία «φιλοξενεί» την πράξη αλληλεγγύης από παραγωγό της Ιεράπετρας, ο οποίος διαθέτει την παραγωγή του για τους συνανθρώπους του, άσχετα αν κατοικούν σε άλλον νομό. «Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα ο παραγωγός από την Ιεράπετρα που διαθέτει τους έξι τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται τα διαθέτει δωρεάν.

Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς», επισημαίνεται από τη συνέλευση.

Η απόφαση του παραγωγού της Ιεράπετρας είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες, οι οποίοι ενώ αγοράζουν τα προϊόντα του σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο -όπως δηλώνει- έπειτα το μεταπωλούν στους καταναλωτές 3 - 5 φορές πάνω. Αποφάσισε λοιπόν να μην τα διαθέσει για ψίχουλα στους μεσάζοντες...», αναφέρει η συντονιστική επιτροπή της Λαϊκής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...