Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς ασθενοφόρα η Κρήτη

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο σημειώνει ότι «χωρίς ασθενοφόρα βρίσκεται από σήμερα η Κρήτη, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 9/1/2012», ενώ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι προέβησαν σε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο».

Προσθέτει δε ότι «παρόλο που σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με φορείς του Υπουργείου έλαβαν δεσμεύσεις ότι η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους ήταν η 20η Δεκέμβρη 2011, αυτές δεν υλοποιήθηκαν». Ως εκ τούτου και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής, τονίζει πως «διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, τα νυχτερινά και τις αργίες», ενώ «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αδυνατούν να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα για τις διακομιδές των ασθενών και να επιφορτίζονται καθήκοντα και υποχρεώσεις άλλων οργανισμών, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά». Ως αποτέλεσμα, επισημαίνει ότι «στενεύουν τα περιθώρια εξυπηρέτησης των περιστατικών από και προς τα Νοσοκομεία με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο της Κρήτης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό «σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ», ενώ ζητά τη δέσμευσή του ότι θα μεριμνήσει προκειμένου «να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, προκειμένου να σταματήσει το ταχύτερο δυνατόν η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και να μην κινδυνεύσει η ασφαλής και ταχεία διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...