Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Κρήτη

Heroin syringeImage by Thomas Marthinsen via FlickrΑνησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Κρήτη το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών, σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν κατά τη διάρκεια διημερίδας, με θέμα «Προσεγγίζοντας το πρόβλημα των ναρκωτικών», στα Χανιά.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο δικηγόρος Σπύρος Λιονάκης τόνισε: «Οι θάνατοι την τελευταία δεκαετία υπερβαίνουν από καθαρά και μόνο αιτία ναρκωτικών τους 50, οι κατηγορούμενοι συνεχώς αυξάνονται, οι έγκλειστοι στις φυλακές υπερβαίνουν το 40% μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίσουμε τα αλλά αδικήματα, που διαπράττονται εξαιτίας των ναρκωτικών, όπως είναι οι διακεκριμένες κλοπές και ληστείες».
Στη διημερίδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Κοτσαλής αναφέρθηκε στο νέο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τα ναρκωτικά και επισήμανε: «Μόνο με την ποινική αντιμετώπιση δεν λύνουμε το ζήτημα. Η αντιμετώπιση είναι πολύπλευρη, πολυεπεπίπεδη, προϋποθέτει συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και διωκτικές αρχές. Δεν λύνεται μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...