Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Με αβγά στις παρελάσεις και στη Κρήτη..

Παρουσία μόνο πολιτών και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου πραγματοποιηθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα κι έπειτα από έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες σε βάρος των βουλευτών Ηρακλείου, , κκ Μ. Στρατάκη, Μ. Κεφαλογιάννη και Μ. Σκραφνακη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, ενώ καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Στις εξέδρες των επισήμων έμειναν μόνο πολίτες, και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.
Μετά την παρέλαση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Ηρακλείου. Στα Χανιά Με το κεφάλι να στρέφεται αντίθετα από τις εξέδρες των επισήμων πέρασαν οι μαθητές στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές των σχολείων της πόλης διαμαρτυρήθηκαν με το δικό τους τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους, στην παρουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Μάλιστα τα τύμπανα σιγούσαν επιδεικτικά, καθώς περνούσαν τα σχολεία μπροστά από τις θέσεις των επισήμων, ενώ οι μαθητές επιδοκιμάζονταν από τους Χανιώτες.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρόμενους πολίτες που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο των επισήμων, κρατώντας πανό για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και αψιμαχίες μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης από την οποία δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και ακροδεξιών που είχαν κάνει από νωρίς σήμερα αισθητή την παρουσία τους στα Χανιά.

Επίσης επίθεση από άγνωστους, δέχθηκε νωρίτερα στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, εκπαιδευτικός που μεταφέρθηκε με τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Χανίων. Στο Ρέθυμνο, πριν από την παρέλαση πραγματοποιήθηκε πορεία εκπαιδευτικών και γονέων στο κέντρο της πόλης.
Πηγή: flashnews.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...