Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Απλήρωτοι 9 μήνες οι εργαζόμενοι στη "Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε  στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με τα κοινωνικά προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριοι Υπουργοί,
Γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια από της σημαντικότερες προνοιακές δομές της χώρας η οποία συμβάλει με τρόπο ουσιαστικό στο κοινωνικό κράτος. Είναι γεγονός ότι εξυπηρετούνται από αυτό πάνω από 100.000 ανήμποροι συμπολίτες μας (ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μη αυτοεξυπηρετούμενοι κ.α) με υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον. Σύμφωνα δε με την ΚΕΔΚΕ μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι» υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση πόρων λόγω της μείωσης του κόστους λειτουργίας των ασφαλιστικών οργανισμών με την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας. 
Δεδομένου ότι  το «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα σε μόνιμη βάση και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.  
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,
  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή δεδουλευμένων.
  2. Ποια η πολιτική βούληση σχετικά με την δυνατότητα δημιουργίας μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και κοινωνικών υπηρεσιών στους οργανισμούς των δήμων.
  3. Ποια η δυνατότητα ένταξης των ίδιων εργαζομένων σε αυτές λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...