Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Χωρίς διασώστες τα ασθενοφόρα στην Κρήτη


Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε διασώστες στο ΕΚΑΒ Κρήτης ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ότι «οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ είναι μεγάλες, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όσο και στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα πολλά ασθενοφόρα να παραμένουν καθηλωμένα και να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών». Υπογραμμίζει δε ότι «στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού», ενώ «μάλιστα, αρκετές φορές τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να στελεχωθούν κατά τις προβλέψεις του νόμου, ώστε οι διακομιδές να μην γίνονται με διασώστη και γιατρό».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι «είναι κρίσιμη η άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ με συμβασιούχους διασώστες, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η απρόσκοπτη διακομιδή ασθενών και επειγόντων περιστατικών», ενώ σημειώνει ότι «οι εν λόγω ελλείψεις στα πληρώματα ασθενοφόρων καθιστούν φανερή την αδυναμία του στόλου των ασθενοφόρων να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των νομών της Κρήτης, οι οποίες είναι αυξημένες και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και της μαζικής εισροής τουριστών».

Ως εκ τούτου, «η ταχύτερη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο μπορεί να τους σώσει κυριολεκτικά τη ζωή», «πόσοι ακριβώς διασώστες πρόκειται να προσληφθούν με σύμβαση σε επίπεδο Κρήτης την αμέσως επόμενη περίοδο για την κάλυψη των υπαρχόντων σημαντικών ελλείψεων που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κρήτη». Επιπλέον, ερωτά «ποιος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την πρόσληψη διασωστών του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα», όπως και εάν «υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού που παρατηρούνται και τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...