Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

VIDEO: Τις αλλαγές στην υγεία στην Κρήτη ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Α. Λοβέρδος

Τις αλλαγές στην δημόσια υγεία στην Κρήτη ο κ. Λοβέρδος, ανακοίνωσε από τα Χανιά όπου ευρίσκεται για ολιγοήμερη ανάπαυση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος...

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις τελικές προτάσεις του υπουργείου Υγείας :
Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων θα έχουν κοινή διοίκηση και κοινό διοικητικό συμβούλιο.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Στο Ηράκλειο, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο θα έχουν κοινή διοίκηση, αλλά ξεχωριστές επιστημονικές επιτροπές.
Στο Λασίθι, το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου διοικητικά παραμένει χωρίς αλλαγή, αλλά τα υπόλοιπα νοσοκομεία Σητείας, Νεαπόλεως και Ιεράπετρας , αποκτούν ενιαία διοίκηση.

Επίσης χαρακτήρισε ψεύτες όσους διέδιδαν ότι θα κλείσουν Κέντρα Υγείας στο νησί καθώς όπως είπε θα παραμείνουν όλα ως έχουν.
Όπως είπε στόχος του υπουργείου είναι ο δημόσιος διάλογος με τις τελικές προτάσεις να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, προκειμένου τότε να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα από την έλλειψη νοσηλευτών και στο Νοσοκομείο Χανίων , αλλά σημείωσε ότι από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν εγκριθεί μόλις 1114 προσλήψεις πανελλαδικά, και δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για να αμβλυνθεί το πρόβλημα για τα Χανιά.

Σημείωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη γιατρού στα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων καθώς εκεί υπάρχει πλεόνασμα, και επεσήμανε ότι σε όποιο από αυτά τα μεγάλα νοσοκομεία ζητούν πρόσληψη γιατρού, θα ζητάει το υπουργείο την ανάλογη αποδέσμευση.

Ακολουθεί video με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου για τις προτάσεις σε ότι αφορά στην νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κρήτη
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RHcGEz74NS4?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/RHcGEz74NS4?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων

Επίσης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την χορήγηση 500.000 ευρώ απο την ΔΕΠΑΝΟΜ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων καθώς και τη δημιουργία πάρκου αλλά και κέντρου υγείας "αστικού τύπου" στη θέση του παλιού Νοσοκομείου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ευχαρίστησε τον κ.Λοβέρδο αναφερόμενος και στην καλή συνεργασία του δήμου με το υπουργείο και δεσμευόμενος πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με ταχύτατους ρυθμούς.

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zI3NApwRQCo?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/zI3NApwRQCo?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Αθλητικό πάρκο υγείας

Στην συνέντευξη παρευρίσκετο και ο Ειδικός Γραμματέας του υπ.Υγείας για θέματα διατροφής και αθλητισμού και πρώην μπασκετμπολίστας κ.Κώστας Παταβούκας, ο οποίος αναφερόμενος στην προώθηση προγραμμάτων πρόληψης της υγείας μέσω της Ελληνικής διατροφής (για την οποία είπε πως έχει ως βάση την Κρητική διατροφή) και του αθλητισμού, ανακοίνωσε πως απο τον Σεπτέμβριο και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων θα λειτουργήσει στα Χανιά "αθλητικό πάρκο υγείας".

Όπως διευκρίνισε ο κ.Παταβούκας, ο δήμος Χανίων θα προτείνει έναν ελεύθερο χώρο όπου θα τοποθετηθούν αθλητικά όργανα γυμναστικής προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.

Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...