Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κλειστές οι εφορίες, έσπασαν οι αγρότες Ρεθύμνου

Συνεχίστηκε κανονικά για δεύτερη ημέρα το μπλόκο στις εφορίες όλου του νησιού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων...


Όσον αφορά το Ηράκλειο η ΔΥΟ στη λεωφόρο Κνωσσού σφραγίστηκε κυριολεκτικά από τους αγρότες, που για μία ακόμη ημέρα έδωσαν ηχηρό "παρών", με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, να τονίζει ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών.

Ανάλογο ήταν το κλίμα στα Χανιά, όπου οι αγρότες απέκλεισαν το κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι ΔΟΥ και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Μάλιστα η κεντρική είσοδος του κτηρίου παρέμεινε κλειστή, ενώ οι αγρότες, ανήρτησαν πανό και ενημέρωναν τους πολίτες με φυλλάδια για τα αιτήματά τους. Η ΠΑΣΥ Χανίων, το αρμόδιο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, μαζί με αγρότες έκαναν τα λόγια των προηγούμενων ημερών πράξη, κλείνοντας  και μεγάλο μέρος της εθνικής Οδού Χανίων Ρεθύμνου στα Μεγάλα χωράφια, αντιστεκόμενοι στα βάναυσα όπως είπαν φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στη Σητεία, ο Αγροτικός Σύλλογος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες και ειδικά τους αγρότες του δήμου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους, για την αναβολή του φορολογικού νόμου, «ο οποίος βάζει ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο», όπως αναφέρουν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και στην κατάληψη της εφορίας που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο.

Μόνο στη ΔΟΥ Ρεθύμνου οι υπάλληλοι εργάστηκαν κανονικά, αφού οι αγρότες δε συγκεντρώθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε για να προχωρήσουν στο κλείσιμο της υπηρεσίας. Μάλιστα, ούτε την πρώτη μέρα της κινητοποίησης είχαν συμμετοχή, με συνέπεια να προβούν λίγη ώρα μετά από τον αποκλεισμό, στη λήξη της κινητοποίησης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης, ακόμα και αν αύριο πρωί οι αγρότες έχουν τις πρώτες θετικές ενδείξεις και απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις σπάζοντας κατά συνέπεια και τα μπλόκα στις του νησιού.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη / neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...