Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Χανίων

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων, μέσω της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες, που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, είπαν σήμερα εργαζόμενοι του αεροδρομίου, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Το πρωί, εκπρόσωποι από τη μια από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες, για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, βρέθηκαν στο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Ωστόσο, κατά την έξοδο τους από την αίθουσα αφίξεων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας και εργαζόμενους που είχαν υψώσει πανό έξω από την αίθουσα των αφίξεων στο οποίο ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο δεν πωλείται.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος κάλεσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων επενδυτών να επιβιβαστούν στο ίδιο αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην Αθήνα δηλώνοντας: «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δει τους χώρους του αεροδρομίου».

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών κατευθύνθηκαν στο γραφείο του αερολιμενάρχη, το οποίο είχαν καταλάβει συμβολικά συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ, με επικεφαλής τον κ. Αλεβιζόπουλο. Στον χώρο συγκεντρώθηκαν και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων στα Χανιά, οι οποίοι και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, η ομοσπονδία είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια πώλησης ελληνικών αεροδρομίων που αποτελούν μοχλό της τουριστικής και εθνικής οικονομίας. Ο κ. Αλεβιζόπουλος δήλωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων για να μην ιδιωτικοποιηθούν ελληνικά αεροδρόμια «η ΟΣΥΠΑ θα προσφύγει με όλα τα νόμιμα μέσα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Χανίων Μανώλης Αρμουτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των φορέων στη κινητοποίηση, επεσήμανε ότι «η τοπική κοινωνία έχει καταλάβει ότι η όποια ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου είναι εις βάρος του τουρισμού και της οικονομίας».

Στο πλαίσιο των διαδικασιών, που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, εκπρόσωποι υποψηφίων επενδυτών έχουν προγραμματίσει επισκέψεις, στο αεροδρόμιο Χανίων, στις 4 και 6 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...