Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έξι κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Ρέθυμνο

Συνολικά έξι Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) δημιουργούνται στο Ρέθυμνο φέτος, προκειμένου να βοηθηθούν οι αδύναμοι μαθητές στα βασικά μαθήματα.


Τα ΣΚΕΔ δημιουργούνται σε πολλά σχολεία τη χώρας,  όπου οι μαθητές μετά τη λήξη του ωραρίου θα παρακολουθούν μαθήματα. Για το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα προσληφθούν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί από τους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος όπου δινόταν το δικαίωμα να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ένα μόνο ΣΚΕΔ σε μια διεύθυνση εκπαίδευσης φέτος δίνεται το δικαίωμα να δηλωθούν ΣΚΕΔ σε δυο διευθύνσεις της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης. Εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής όπου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και τις 7 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στην Κρήτη θα λειτουργήσουν 28 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Στο Ρέθυμνο ως ΣΚΕΔ έχουν οριστεί το 3ο και 4ο γυμνάσιο Ρεθύμνου, και ένα γυμνάσιο σε κάθε δήμο. Στο Πέραμα για το δήμο Μυλοποτάμου, στο Φουρφουρά για το δήμο Αμαρίου, στο Σπήλι για το δήμο Αγίου Βασιλείου και το γυμνάσιο Ανωγείων.

Πέρυσι είχαν λειτουργήσει ως Κέντρα τα πέντε πρώτα, αλλά φέτος ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου να λειτουργήσει ενισχυτική διδασκαλία και στα Ανώγεια, λόγω της μεγάλης απόστασης του χωριού από το κοντινότερο ΣΚΕΔ, στο Πέραμα.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Όπως σημειώνει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ταξάκης, είναι πολύ σημαντικός ο θεσμός αυτός και βοηθάει τα παιδιά που έχουν κάποια αδυναμία. Πέρυσι, αν και λειτούργησε μόνο δυο μήνες, είχε αποτέλεσμα σημειώνει ο ίδιος, εκτιμώντας ότι φέτος θα ξεκινήσει να λειτουργεί πολύ σύντομα.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...