Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Εργατικά Κέντρα και ξενοδοχοϋπάλληλοι με τον Περιφερειάρχη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Σε διάλογο, ώστε να βρεθεί η ΄΄χρυσή τομή΄΄ και για τις δυο πλευρές, κάλεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τα σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τους ξενοδόχους του νησιού, προκειμένου να συμφωνηθεί νέα τοπική σύμβαση εργασίας πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 


Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκαν στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ επεσήμαναν ότι εάν δεν υπογραφεί νέα τοπική σύμβαση εργασίας που θα αφορά τους 32.000 περίπου ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού, τότε δεν θα αρχίσει ομαλά η τουριστική περίοδος, που-όπως τόνισαν- αναμένεται να είναι καλύτερη από την περσινή.


Οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, και ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι η νέα τουριστική περίοδος στην Κρήτη θα ξεκινήσει μόνο αν υπάρξει τοπική σύμβαση εργασίας ενώ εάν δεν γίνει αυτό θα δημιουργηθούν σοβαρές αντιδράσεις.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να βρεθεί η ΄΄χρυσή τομή΄΄ , υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές. Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι δίκαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...