Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κεφαλογιάννης: Να παταχθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

Να παταχθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε από τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης, Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με παρέμβαση του στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης  το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:


Οι πρόσφατες δίκες και δικαστικές έρευνες για προμήθειες οπλικών συστημάτων αποδεικνύουν ότι το ισχύον από δεκαετιών σύστημα Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτρέπει (αν δεν διευκολύνει) την διαφθορά και σε αυτόν τον τομέα του Δημοσίου.


Ειδικότερα το σύστημα Τεχνικής

Αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προσφορών, που στην ουσία αλλοιώνει το ύψος της πραγματικής οικονομικής προσφοράς, είναι η πηγή της διαπλοκής και εξαγοράς συνειδήσεων.

Παράλληλα με την κατάργηση του συστήματος αυτού,  οι ακόλουθες προτάσεις της Ομάδας Κοινωνικού Έλεγχου που επεβλήθησαν στη Βουλή αποτελούν μια σωστή βάση για τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων:

1) Εξασφαλιστούν, κατεπειγόντως, διαδικασιών σύγκρισης των τιμών, που προσφέρονται, με αυτές που επικρατούν στο εξωτερικό.

2) Άμεση κατάργηση των αμαρτωλών αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που, στις περισσότερες των περιπτώσεων, καταλήγουν στις τσέπες επιτήδειων και προκαλούν μια επιπλέον επιβάρυνση, της τάξης του 10 με 15%, επί της τιμής.

3) Να υποχρεώνονται οι εταιρίες σε συνεχείς μειώσεις των προσφερόμενων τιμών, ούτως ώστε να μη μένουν περιθώρια κερδών προς διανομή, για δωροδοκίες.

4) Δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής Προμηθειών είναι επιτακτική ανάγκη και οι σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Άμυνας, γι' αυτό το θέμα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

5) Πλήρης ενημέρωση, του Κοινοβουλίου.

6) Παραδειγματική τιμωρία, όλων αυτών των προσώπων, που εισέπραξαν βρώμικο χρήμα, προδίδοντας τους όρκους τους και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Αυτή η διαχρονική κραιπάλη είναι που δημιούργησε τα ελλείμματα, υποθηκεύοντας τις τύχες και το μέλλον και των επόμενων γενιών.

Ερωτασθε, τι προτίθεται η κυβέρνηση να πράξει στην κατεύθυνσης αυτή?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...