Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

7μελής οικογένεια με ανήλικα παιδιά ζει στην πιο ακριβή περιοχή σε παράγκα [video]

7μελής οικογένεια με ανήλικα παιδιά σε καλύβα 40 τετραγωνικών - Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν τα παιδιά - Χωρίς τα βασικά αγαθά και χωρίς εκπαίδευση αφού αδυνατούν να πάνε ακόμα και σχολείο - Πλήρωνουν ενοίκιο για την παράγκα - Βιώνει τον ρατσιμό ο παππους - προστάτης της οικογένειας που δεν μπορεί να βρει εργασία

Σε μία από τις καλύτερες και πιο ακριβές περιοχές της πόλης, μια επταμελής οικογένεια ζει σε ένα παράπηγμα, το οποίο προβάλει σαν παραφωνία μέσα στη χλιδή των μεγάλων και ακριβών, πέτρινων σπιτιών.


Σε τοίχους και οροφή, κυρίως από χαρτί και νάιλον, ένας παππούς με έξι ανήλικα παιδιά από τη Βουλγαρία αναζητούν μια λίγο καλύτερη τύχη μέσα στην κρίση. Οικοδόμος στο επάγγελμα ο Μουσταφά Σαλίμοφ έχει χρόνια να δουλέψει στην οικοδομή. Κάνει το γύρο της πόλης μ' ένα παλιό ποδήλατο για να μαζέψει παλιοσίδερα και να τα πουλήσει.

Και τα έξι παιδιά είναι της κόρης του, η οποία ζει με προβλήματα υγείας στη Βουλγαρία, όπως υποστηρίζει ο Μουσταφά και δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα.

Τα προβλήματα μέσα στο σπίτι τεράστια, ενώ η ανάγκη για λίγο καλύτερες ημέρες μεγάλη.

Στο σπίτι δίνω ενοίκιο 120 ευρώ το μήνα, λέει με τα σπαστά του ελληνικά ο Μουσταφά, που αναφέρει επίσης πως κάθε μήνα, ψάχνει χρήματα για να έχουν τα παιδιά φαγητό, για να πληρώσει το ενοίκιο, για να μαζέψει χρήματα και να στείλει στην κόρη του στη Βουλγαρία.

Τα παιδιά παρ' όλα αυτά δεν παραπονιούνται. Θεωρούν την καθημερινότητα τους φυσιολογική, όμως ο παππούς τους θέλει τουλάχιστον κάποια χρήματα παραπάνω γι' αυτά και τη μητέρα τους.
Θέλω δουλειά, λέει, αλλά όταν ρωτάνε από πού είσαι και λέω Βουλγαρία δεν με παίρνει κανείς.

Μέσα από το βίντεο, φωνή απόγνωσης στο φακό του prismanews.gr ο Μουσταφά ζητάει απ' όποιον μπορεί να βοηθήσει.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...