Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ρέθυμνο: Τι φαντάζεστε ότι σέρβιραν στους ασθενείς μετά από 10 ώρες αναμονής;

Την απάντηση δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που έδωσαν στη δημοσιότητα μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση, για να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο...


Στον αέρα η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αποφασίζουν ότι σταματούν να εκτελούν τις εφημερίες από τον Μάρτιο εφόσον το πρόγραμμα δε φέρει την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου.  


Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο την ώρα που ανασφάλιστοι ασθενείς "πετιούνται στα σκουπίδια". Στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το cretalive.gr, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Τα τελευταία χρόνια παίζεται ένα ανήθικο πολιτικό παιχνίδι στο χώρο της υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης και τους κατά τόπους εκπροσώπους της.

Φάρμακα απολύτως αναγκαία είναι σε έλλειψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι γιατροί θεραπεύουν πια με κριτήριο την διαθεσιμότητα του αντιβιοτικού και όχι την ανάγκη της νόσου, και τα ανθεκτικά μικρόβια χορεύουν στην πλάτη όλων μας.

Η λάτρα του νοσοκομείου, η ”απολύμανση” των επιφανειών και το πλύσιμο του μολυσματικού ιματισμού, αποκαλύφθηκε με έγγραφο από τον υπεύθυνο καθαριότητας, ότι γινόταν με σκέτο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σίτιση των ασθενών, κατά μαρτυρία των ιδίων, έγινε μια μέρα με ψωμί και τυρί και υπήρξαν ημέρες όπως εκείνη που το μεσημεριανό διανεμήθηκε αργά το απόγευμα, με νηστικούς τους αρρώστους επί 10 ώρες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...