Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

#ERT: Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση του δικαστηρίου Ηρακλείου

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε η  συζήτηση της αγωγής των απολυμένων  εργαζομένων της ΕΡΤ στην Κρήτη. 

 

Η διαδικασία ήταν σύντομη και οι μάρτυρες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που κατέθεσαν, αποτύπωσαν όλο το φάσμα λειτουργίας της ΕΡΤ στην Κρήτη, την πλήρη αποκοπή της ενημέρωσης που υπάρχει στο νησί από την 11η Ιουνίου υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. 


Μεταξύ άλλων κατέθεσαν εκπρόσωποι του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Εργατικού Κέντρου. Κανείς δεν παραστάθηκε για την ΕΡΤ και τη ΝΕΡΙΤ, η συνήγορος ωστόσο, που εκπροσωπούσε μόνο το ελληνικό Δημόσιο, κατέθεσε ένσταση κατά της αγωγής που υποβλήθηκε κατά της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ, ζήτησε να υπάρξει αναστολή της διαδικασίας μέχρι να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ προσθέτοντας ότι είναι αρμόδια τα  διοικητικά δικαστήρια και όχι τα πολιτικά. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με μια πιο αναλυτική ενημέρωση από τις ενώσεις συντακτών, «υπέρ των εργαζομένων και με πρόσθετες παρεμβάσεις τους κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων καταδεικνύοντας το βαθύτατο πλήγμα που επέφερε στην τοπική κοινωνία το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, διαμηνύοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι στην κρίση κανείς δεν είναι μόνος του και ότι υπάρχουν κοινωνικές εφεδρείες και δυναμικό αίσθημα συλλογικότητας μεταξύ των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας.»

»Υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ κατέθεσαν επίσης και εκπρόσωποι των φορέων και αρχών της πόλης όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Οι Ομοσπονδίες και Ενώσεις του κλάδου τονίζουν πως πέρα από την προφανή παρανομία των απολύσεων, η κατάργηση του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα για την Κρήτη σήμανε έναν οιονεί αποκλεισμό του νησιού από την υπόλοιπη χώρα. Σίγησε ένας φορέας που εξυπηρετούσε τις ανάγκες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του πληθυσμού της Κρήτης και έγινε σε όλους αντιληπτό, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η δημοκρατία είναι έννοιες αλληλένδετες.»

»Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι υπόλοιπες δίκες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Τα πολιτικά δικαστήρια θα κρίνουν την παραβίαση στοιχειωδών κανόνων του ελληνικού και ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου, που εκθέτουν την Κυβέρνηση διεθνώς.
Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις του κλάδου υπογραμμίζουν ακόμα μια φορά την αμετακίνητη θέση τους στο πλευρό των συναδέλφων της ΕΡΤ Ηρακλείου και όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας τους αφορά τον αγώνα όλων μας για δημοσιογράφους ανεξάρτητους και ελεύθερους στην άσκηση των καθηκόντων τους, για έγκυρη και αμερόληπτη Ενημέρωση, για απόλυτη ανάγκη της διασφάλισης του αγαθού της αμερόληπτης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

Πηγή: ertopen.com, ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...