Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι πλατείες στο Ηράκλειο μυρίζουν… λουκουμάδες

Γλυκά αρώματα φρεσκοψημένης ζύμης, μελιού, κανέλας, ξηρών καρπών και σοκολάτας, πρόκειται να δώσουν άλλο χρώμα στην πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου.


Αυτό γιατί, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι πλατείες στο Ηράκλειο μυρίζουν… λουκουμάδες, που προσφέρονται δωρεάν από το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Kappa Studies και τον όμιλο Kappa Group του Θόδωρου Καλαθάκη. Πιστή στην παράδοση για προσφορά, η Kappa Studies έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να υλοποιήσει το θεσμό του «Λουκουμαδένιου Χωριού» ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Ηράκλειο.


Οι σπουδαστές της Kappa Studies, οι Chefs και η Διοίκηση του Eργαστηρίου, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα γλυκίσματα και χαρά στους πολίτες. Ανταποκρινόμενος στην τεράστια αποδοχή της περυσινής χρονιάς, ο όμιλος Kappa Group έχει τριπλασιάσει φέτος τη συνολική προσφερόμενη ποσότητα σε λουκουμάδες. Έτσι, από τις 5.00 το απόγευμα λουκουμάδες θα προσφέρονται στις πλατείες Ελευθερίας, Κορνάρου και Λιονταριών.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά σε λουκουμάδες δεν είναι τυχαία, αφού συνδέεται έντονα με την παράδοση. Κι αυτό γιατί η ημερομηνία διοργάνωσης της εκδήλωσης προσφοράς συνδέεται με τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα του Τρυπιοτηγανά, αλλά και τοn εορτασμό του Αγίου Νικολάου, όπου παραδοσιακά παρασκευάζονται λουκουμάδες και αρχίζει επίσημα η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


 prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...