Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εξετάζει το Υπουργείο την χορήγηση ενίσχυσης de minimis και στους κονικλοτρόφους


Απάντηση Τσαυτάρη στον Λευτέρη Αυγενάκη



«Στο μέλλον και εφόσον οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα εξετασθεί και η δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης... de minimis και στους λοιπούς κλάδους, όπως της κονικλοτροφίας, που δεν ενισχύθηκαν στην παρούσα φάση», αναφέρει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, απαντώντας σε έγγραφο του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.


«Όσον αφορά στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis)», σημειώνει ο Υπουργός, «στο πλαίσιο του Καν. 1535/2007, το ανώτατο ποσό οικονομικής ενίσχυσης που είχε δικαίωμα να διαθέσει η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια μίας τριετίας, ήταν 75.382.500 €.»

«Μετά από παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας και την έγκριση της Ε. Ένωσης, ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στη χώρα μας ο Καν (ΕΚ) 1535/2007 για τη χορήγηση στους Έλληνες κτηνοτρόφους της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Σύμφωνα με την αριθμ. 4936/130806/27-12-2012 ΚΥΑ, και για το πρώτο έτος εφαρμογής του de minimis, εγκρίθηκε πίστωση 25.000.000 €.»

Τέλος, ο κ. Αθ. Τσαυτάρης υπογραμμίζει ότι «επειδή το συνολικό ποσό για την ενίσχυση ήταν περιορισμένο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενίσχυσε εκείνους τους τομείς της κτηνοτροφίας που επιβαρύνθηκαν περισσότερο από το κόστος των ζωοτροφών, καθώς και ειδικές περιπτώσεις κτηνοτρόφων που λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ. άρρωστα ζώα) τους ανάγκασαν να προβούν σε προμήθεια μεγαλύτερων ποσοτήτων ζωοτροφών από το σύνηθες» ενώ επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα εξετάσει την δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης ήσσονος σημασίας και σε άλλους κλάδους, όπως της κονικλοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...