Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου στα Χανιά

Mέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση, στον ίδιο χώρο, κέντρου υγείας αστικού τύπου και η διαμόρφωση πάρκου.


Το εργοτάξιο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος και ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου για την πορεία της κατεδάφισης, το τελευταίο στάδιο της οποίας καθυστέρησε για περίπου δύο μήνες, καθώς χρειάστηκε η έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 89.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, «η ολοκλήρωση των εργασιών σημαίνει ότι αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του νέου αναδόχου για την ανέγερση του κέντρου υγείας».

Ενδεικτικό του μεγέθους του έργου κατεδάφισης, όπως δήλωσε ο ανάδοχος του έργου Γιάννης Δρακάκης, είναι ότι συγκεντρώθηκαν 51.000 κυβικά, μόνον από μπάζα.

Εξάλλου, απομακρύνθηκαν όλες οι κατασκευές που περιλάμβαναν στοιχεία αμιάντου, διαδικασία που στο τελικό της στάδιο έγινε υπό την επίβλεψη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος περιβάλλοντος και διευθυντή του εργαστηρίου διαχείρισης τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων Ευάγγελο Γιδαράκο, το Πολυτεχνείο Κρήτης παρακολουθεί το κατά πόσο έχουν διασπαστεί στο περιβάλλον αμιαντούχα υλικά. Όπως είπε, «για τον σκοπό αυτόν έχουν ληφθεί πάρα πολλά χερσαία δείγματα για να γίνουν ειδικές αναλύσεις και να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν στερεά υπολείμματα από την αποψίλωση αμιάντου».

Σύμφωνα με τον κ. Γιδαράκο, οι αναλύσεις έχουν αποσταλεί σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού και τα αποτελέσματα αναμένονται περί τα τέλη του μήνα. Παράλληλα, έχουν γίνει και μετρήσεις του αέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον απελευθερώνονται αμιαντούχες ίνες και, σύμφωνα με τον κ. Γιδαράκο, ήταν αρνητικές. «Δεν έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία όριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...