Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χανιά: «Αντάρτικο» των εμπόρων για να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή

Παρά την αντίθετη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη - Ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 18:00

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε «αντάρτικο» για τη λειτουργία των καταστημάτων τους την προσεχή Κυριακή παρά το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης δεν έχει δώσει τη σχετική έγκριση εμφανίζονται οι καταστηματάρχες των Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου της πόλης, η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε καθώς η πλειοψηφία των εμπόρων συγκέντρωσε υπογραφές, ζητώντας τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, όριζε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων εκείνη την ημέρα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι μας παραδόθηκαν χαρτιά με τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων, οι οποίοι μας δηλώνουν ότι την Κυριακή 29/12 θα έχουν ανοικτά τα καταστήματα τους (10.00 πμ- 18.00 μμ) με δική τους ευθύνη και παρά το ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη άδεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Με την απόφαση αυτή διαφωνούν τρία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, που με κοινή τους δήλωση επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλα μέλη της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι παραπλάνησαν τους εμπόρους, παρανομώντας και διακινώντας το έντυπο των υπογραφών ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα.

Μετά την απόφαση των εμπόρων να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς και οι κρεοπώλες, μέσω των συλλόγων τους έκαναν γνωστό ότι και αυτοί θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ– ΜΠΕ, έκανε σαφές ότι η απόφασή του όριζε σαφώς ότι τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά μόνο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, κάτι που, όπως τόνισε, είχε συμφωνηθεί μετά από συνεχείς επαφές και συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Η ευθύνη ανήκει πλέον σε όσους ανοίξουν τα καταστήματά τους. Εμείς, όπως ορίζει ο νόμος, πήραμε μια απόφαση», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...