Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χανιά - 3000 Αη Βασίληδες ξεχύθηκαν στην πόλη για το Santa run

"Κοκκίνησαν" σήμερα τα Χανιά από τους 3000 Αη Βασίληδες οι οποίοι, έδωσαν το παρόν στο Santa Run και αψηφώντας την...

έντονη βροχόπτωση, ξεχύθηκαν στην πόλη για να τρέξουν τα πιο όμορφα και διασκεδαστικά 3,5 χιλιόμετρα της ζωής τους με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.


Η πόλη μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι και η προσέλευση του κόσμου, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr μέλος της πρωτοβουλίας του Santa Run, κ. Κυριακουλάκης, είναι πρωτοφανής παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Eφοδιασμένοι με ομπρέλες οι Αη Βασίληδες στο σημείο της εκκίνησης

Το σύνθημα δόθηκε, και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ξεκίνησε η γιορτή.

Οι 3000 Αη Βασίληδες, ατομα όλων των ηλικιών, μεταφέρουν και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την φιλανθρωπική αυτή γιορτή, θα διατεθούν για την ενίσχυση των συλλόγων ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. Σύλλογων που ασχολούνται με παιδιά της πόλης των Χανίων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η απόσταση των 3,5 χιλιομέτρων που θα καλύψουν οι Αη Βασίληδες στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων
Τί είναι το Santa Run

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων με στολές Αη Βασίλη. Σταθμοί ανεφοδιασμού είναι τα καταστήματα της πόλης που αντί για νερό έχουν μπύρα. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν. Στο Santa Run είναι όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες.

27.147 ευρώ ήταν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πέρυσι και δόθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΜΕΑ, τη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ, τους τέσσερις συλλόγους της πόλης που βοηθούν παιδιά με προβλήματα υγείας.


Το Santa Run που ξεκίνησε στα Χανιά από μία παρέα, μία εθελοντική ομάδα, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πρωτοποριακά event του 2012 στην Ελλάδα. Κατάφερε να γίνει υπόθεση μιας ολόκληρης πόλης.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...