Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Στην χαμηλότερη κλίμακα φόρου οι Βιομηχανικές Περιοχές»


Συνεργασία Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου με τον Λευτέρη Αυγενάκη...



Δικαιότερη φορολόγηση των εγκατεστημένων στις ΒΙ.ΠΕ. επιχειρήσεων με ένταξή τους στην πρώτη φορολογική ζώνη (χαμηλότερη κλίμακα φόρου), προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων και άλλες διατάξεις», διάταξη η οποία συμπεριλήφθηκε μετά από συνεργασία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.


Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων και άλλες διατάξεις», και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 4, παρ.4δ προβλέπεται ότι, «τα οικόπεδα…..που βρίσκονται εντός των ορίων των περιοχών που ορίζονται από τις διατάξεις των ν.4458/1985(Βιομηχανικές περιοχές), ν.3545/1997 (Βιομηχανικές Επιχειρηματικές Περιοχές) και ν. 3982/2011 (Επιχειρηματικά Πάρκα), εντάσσονται στην πρώτη φορολογική ζώνη» (χαμηλότερη κλίμακα φόρου).

Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής «μέσα σε αυτό το πλαίσιο της δικαιότερης φορολόγησης, είναι δυνατή η διευκόλυνση της επιχειρηματικής εγκατάστασης επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ, ΒΙ.ΠΕ. και Ε.Π., διεκδικώντας έτσι την περιφερειακή ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...