Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Χανιά: Άνεργοι ανακατασκευάζουν σπίτι πυρόπληκτης

Τη δράση έχει αναλάβει η Κίνηση Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Χανίων, καθώς και μαθητές


Με πρωτοφανή αλληλεγγύη δρουν άνεργοι και μαθητές του Σχολείου δεύτερης Ευκαιρίας Χανίως, καθώς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αναστυλώσουν την κατοικία μιας άνεργης συμμαθήτριάς τους. Η ίδια έμεινε σχεδόν άστεγη, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαϊου στο Βαμβακόπουλο Χανίων. 

Προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ήδη ξεκινήσει, χρειάζονται τη συνδρομή και άλλων ανθρώπων, είτε οικονομικώς, είτε με συνδρομή σε υλικά, είτε ακόμη και συμβάλλοντας οι ίδιοι με ανθρώπινη εργασία.


Τον περασμένο Αύγουστο, ο Δήμος Χανίων ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια στην πυρόπληκτη κοπέλα, με την οποία βοηθεία όμως έγινε δυνατή η ανακατασκευή μόνο των πατωμάτων.

Με αυτή την αφορμή, η νεοσύστατη Κίνηση Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, αποφάσισαν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη με την ανακατασκευή της κατοικίας της οικογένειας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει αλλά για να συνεχιστούν και να υπάρξει πιθανότητα να στεγαστεί στο σπίτι της πριν το βαρύ χειμώνα η οικογένεια, χρειάζεται την έμπρακτη ανθρωπιά και άλλων.

Υπενθυμίζεται πως από την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Μαϊου -εκτός των άλλων- κάηκε σχεδόν ολοσχερώς και η κατοικία μιας οικογένειας. Από τότε, η οικογένεια διαμένει σε ένα δωμάτιο της οικίας τους, το μοναδικό που διασώθηκε.

Η Κίνηση Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με επιστολή τους στο karavani.gr απευθύνουν έκκληση σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια με τους εξής τρόπους:

«Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).
Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:
1. Σοβάτισμα
2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις
3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή» αναφέρουν σχετικά.


Διαβάστε την επιστολή:

«Κάνουμε έκκληση έχοντας απόλυτη και απέραντη εμπιστοσύνη στο διπλανό μας και στη βεβαιότητα ότι αν πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, χρησιμοποιώντας την ενέργεια, τη φαντασία και τη γνώση μας, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από ό,τι νομίζουμε.

Τον προηγούμενο Μάιο, από σπινθήρα στα ηλεκτρικά καλώδια (υπαιτιότητα της ΔΕΗ), κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού μιας άνεργης κοπέλας, μαθήτριας του ΣΔΧ. Παρά την απαίτηση από τη ΔΕΗ να αποκαταστήσει τη ζημιά, δεν έγινε τίποτα. Ο Δήμος Χανίων, είχε υποσχεθεί βοήθεια για την ανακατασκευή του κτιρίου και τη στήριξη της άνεργης κοπέλας, ωστόσο, αρκέστηκε μόνο στο να τοποθετήσει το δάπεδο του σπιτιού. Βέβαια, μπορεί ο Δήμος Χανίων, και η ΔΕΗ, απλά να διεκπεραίωσαν την κατάσταση αφήνοντας μισοτελειωμένο ένα σπίτι, οι πολίτες και φίλοι της κοπέλας, έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, βοηθώντας να χτισθούν οι τοίχοι».

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...