Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κίνδυνος να χάσουν την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου, οι συνταξιούχοι με άνω του 80% αναπηρία


Επισημαίνουν Αυγενάκης και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου. 



Στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητείται εκ νέου κρίση από τα ΚΕΠΑ για συνταξιούχους με αναπηρία άνω του 80% για την εξασφάλιση της απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου εισοδήματος, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη διαβιβάζοντας επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «Όσοι συνταξιούχοι είχαν βεβαίωση από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διάρκεια εφ’ όρου ζωής είχαν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και έκπτωση φόρου εισοδήματος. Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση (ΠΟΛ 1195/2013 ) ζητά νέα κρίση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που είναι το καινούργιο όνομα των υγειονομικών επιτροπών τα δυο τελευταία χρόνια.»

Επιπλέον, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επισημαίνει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ζητά να γίνει νέα αίτηση από τους συνταξιούχους, να προσκομίσουν καινούργιες γνωματεύσεις και να περιμένουν να ξανά-κριθεί μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα, από ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και πολλές φορές είναι αδύνατο και πολύ επώδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.»

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι «συνάνθρωποί μας με τέτοια προβλήματα υγείας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιες ανάλγητες τακτικές και να διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την έκπτωση φόρου εισοδήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...