Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"Πράσινο φως" για επένδυση 267 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Εκεί που καθυστερούσε 15-20 χρόνια τώρα εγκρίθηκε με διαδικασίες εξπρές! Χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο κ.Χατζηδάκης που εντάσσει στα φαστ τρακ την επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ στον Κάβο Σίδερο του Λασιθίου.


Την Τρίτη η ένταξη της επένδυσης «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» αποφασίστηκε από την επιτροπή η συνεδρίαση της οποίας έγινε διά τις περιφοράς. Τώρα η εταιρεία έχει υποχρέωση να καταθέσει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα υπουργεία κι αφού πρώτα έρθει προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης. Στόχος, όπως όλα δείχνουν, είναι να περάσει από το ΠΣ μέχρι τέλος του χρόνου ώστε το 2014 η εταιρεία να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της.

Η επένδυση αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου της Κρήτης κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...