Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Συλλήψεις μέσα στη νύχτα για τα SPRIDER STORES που κλείνουν

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε μέσα στη νύχτα, στο Ηράκλειο και στη Μεσσαρά. Πρωταγωνιστές: αστυνομικοί, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και στελέχη (τοπικά) της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES. 

Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση του το Ε.Κ.Η. τη νύχτα σημειώθηκαν απίστευτα γεγονότα, στη σκιά του "λουκέτου" που θα μπει στην εταιρεία. Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών περιγράφει γλαφυρά τα γεγονότα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χτες το απόγευμα η εταιρία SPRIDER STORES προχώρησε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά (αφού όπως όφειλε δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις των εργαζομένων) σε αναστολή της λειτουργίας της, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας 800 και πλέον εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Βοργιάς, χτες το βράδυ στις 23:30 μ. μ έλαβε την πληροφορία από την Αθήνα, ότι εκπρόσωποι της εταιρίας ανά την επικράτεια θα επιχειρούσαν να αδειάσουν τα εμπορεύματα από τα καταστήματα του δικτύου της.



Άμεσα ενημερώθηκε τόσο ο Διευθυντής του καταστήματος στη Λεωφόρο Στέλιου Καζαντζίδη 2 ,καθώς και λοιποί εργαζόμενοι για την παραπάνω πρόθεση της επιχείρησης. Στις 24:00 τα μεσάνυχτα ο συνάδελφος Γ. Γραμματέας του ΕΚΗ πήγε για να διαπιστώσει εάν έχουν βάση οι παραπάνω πληροφορίες.

Έκπληκτος και παρά το γεγονός ότι το κατάστημα βρισκόταν σε πλήρη συσκότιση παρατήρησε κάποιες περίεργες σκιές να κινούνται στο εσωτερικό του παραπάνω καταστήματος. Αμέσως άρχισε να χτυπά την πόρτα και να ρωτά ποιοι είναι και για πιο λόγο βρίσκονται στο εσωτερικό του καταστήματος τέτοια ώρα. Ενώ παράλληλα κάλεσε την Αστυνομία όπου και κατέφτασε άμεσα δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ .

Οι σκιές αποδείχτηκε ότι ήταν τρείς ‘’κύριοι ‘’, ένας εκ των οποίων παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρίας που όντως αναγνώρισε και ο Διευθυντής του καταστήματος που έφτασε εκείνη τη στιγμή και μάλιστα δηλώνοντας ότι του είχε παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος νωρίτερα.

Όμως με την επιμονή, του συναδέλφου Στέλιου Βοργιά ότι θα ήταν παράνομη η κάθε μεταφορά εμπορεύματος εκτός καταστήματος, αλλά και το γεγονός που κίνησε την περιέργεια της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί αυτό γινόταν σε τέτοια προχωρημένη ώρα ικανοποιήθηκε το αίτημα μας για μεταφορά των υπευθύνων στο Α.Τ Ηρακλείου για εξακρίβωση στοιχειών αλλά και για τη νομιμότητα της μεταφοράς των ταμειακών μηχανών που επιχειρούσε να κάνει ο ‘’ εκπρόσωπος ’’ της εταιρίας.

Στο Α.Τ Ηρακλείου παρουσία του Ανθυπαστυνόμου Υπηρεσίας αιτιολογήσαμε ότι η παραπάνω πράξη δεν ήταν σύννομη ωστόσο όμως και λόγο του προχωρημένου της ώρας ήταν αδύνατο να προσδώσουμε τα σχετικά νομικά έγγραφα που αποδείκνυαν όλα τα παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο αξιωματικός Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ και λόγο της εμπειρίας του, έδωσε ρητή εντολή να μην μετακινηθεί το παραμικρό από το κατάστημα μέχρι το επόμενο πρωί που θα λάμβανε τα τυχόν νομικά έγγραφα ενώ παράλληλα κράτησε τα στοιχεία του ’’ εκπροσώπου’’ της εταιρίας.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, στις 4:15 τα ξημερώματα ο Γ

 . Γραμματέας δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ Μοιρών, τι είχε γίνει ο ‘’εκπρόσωπος ’’ της εταιρίας ο οποίο παρά τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι ήταν εκπρόσωπος της εταιρίας αποδείχτηκε ότι ήταν Security σε ιδιωτική εταιρία παροχής ασφαλείας εκτός Κρήτης, ο όποιος παρά τη ρητή εντολή του ανθυπαστυνόμου Υπηρεσίας να μην γίνει καμία μεταφορά από το κατάστημα, αυτός με τους 2 ακόμα που εντοπίστηκαν εντός του καταστήματος, φόρτωσαν σε φορτηγάκι εμπορεύματα μεγάλης αξίας.

Για κακή τους όμως τύχη τους σταμάτησαν τα ΤΑΕ σε μπλόκο στην περιοχή της Μεσσαράς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε σακίδια ελιών υπήρχαν εμπορεύματα της εταιρίας SPRIDER STORES τα οποία είχαν το αντικλεπτικό καρτελάκι ασφαλείας του καταστήματος, λόγο αυτού του γεγονότος οδηγήθηκαν στο Α.Τ Μοιρών όπου ο εκεί Αξιωματικός Υπηρεσίας και παρά το προχωρημένο της ώρα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι του νήματος αφού ήταν γνώριμοι στην ΕΛ.ΑΣ.

Κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο της εταιρείας ο οποίος δήλωσε παντελή άγνοια και τον παρέπεμψε στον Διευθυντή του καταστήματος ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε από τον αξιωματικό Υπηρεσίας να ενημερωθεί από τον Γ. Γραμματέα του ΕΚΗ για την υπόθεση.

Ο Αξιωματικός υπηρεσίας αφού ενημερώθηκε για τα καθέκαστα που συνέβησαν προχώρησε σε σύλληψη ενώ αναζητείται και ο ‘’ υπεύθυνος ’’ της εταιρίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίηση για τους σωστούς χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησαν σε αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης , αφού το εμπόρευμα της συγκεκριμένης εταιρίας θα αποτελέσει το αποκούμπι των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων. Ενώ παράλληλα καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνηση που δημιουργεί οικονομική ύφεση και στρατιές ανέργων

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αφού θεωρούμε όπως εξαρχής αναφέραμε ότι η αναστολή λειτουργίας της επιχείρηση είναι παράνομη και καταχρηστική.»
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...