Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο και από τις γυναίκες


Τη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Τη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.



ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) Δήμου Μαλεβιζίου, Ανατολικών & Νότιων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, ομάδα γυναικών Μοιρών, Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ο σύλλογος Γυναικών Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων καλούν όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στην πλ. Ελευθερίας στις 7μμ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.

Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας. Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία – τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά ακόμα και τους Δήμους-Εταιρείες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!

Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την υποβάθμιση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών (Υγεία – Πρόνοια, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.) στήνουν τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας στο απόσπασμα.

Δεν αποδεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά για μας και τα παιδιά μας.

Σηκώνουμε τη σημαία του οργανωμένου αγώνα μέσα από την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και κάνουμε την αγανάκτηση μας δύναμη ανατροπής.

Για μια κοινωνία που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα υπάρχει πραγματική ισοτιμία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...